AD-blacklist1

2016
dec.
19

Flash mob és tüntetés a születésnapon

Írta: Oszvald György

szulok tuntetes 002leadA ma délután, koraesti vezető hírek között szerepel a Tanítanék Mozgalom ma este hat órára, a Kossuth térre szervezett tüntetése. Kőbányán a Szent László Általános Iskola kerítésére feszített tiltakozó molinót a Szülői Összefogás több tagja, szimpatizánsa.

 

 

Miközben a Szülői Összefogás mozgalom néhány kőbányai aktivistája a molinót rakta fel a Szent László Általános Iskola kerítésére, Dobos Magdolna elmondta szerkesztőségünknek, hogyan született meg az ötlet, miért demonstrálnak?

    – A szülői összefogás története február 29-én kezdődött, amikor Puskás Krisztina meghirdette a nem leszek suliban tiltakozó akciót. Nagyon gyorsan és nagyon sokan csatlakoztak ehhez, mert a szülők is látják ennek az oktatási rendszernek a hibáit, hiányosságait. A spontán fészbuk szerveződés után logó terveztünk, majd az év során már ezzel jelentünk meg a tüntetéseken.

   A mai megmozdulás apropója a Köznevelési törvény hatályba lépésének öt éves évfordulója. A Tanítanék Mozgalom ez alkalomból a Kossuth térre gyertyás tiltakozást hirdetett meg a gyerekek jövőjéért, a köznevelési törvény ellen. Mi ezzel a kis villámcsődületünkkel azt kívánjuk jelezni, hogy a Szülői összefogás kőbányai tagjai újra jelen lesznek, s innen mi is a Kossuth térre megyünk, s ott csatlakozunk a többiekhez.

 

   szulok tuntetes 012 250A Szülői Összefogás csoportnak egy 50-60 fő közötti szervező csapata van, köztük néhány kőbányai szülő is. Itt, a kerületben, egy 20-35 fős létszám tartozik a csoporthoz, mely többsége – az adott munkájától függően – többnyire együtt megy a tiltakozásokra. Ma délután a karácsonyi ünnepségek miatt kicsit kevesebben leszünk, de ott leszünk és mécsest gyújtunk az oktatás szabadságáért, a gyermekeink jövőjéért – tájékoztatott Dobos Magdolna (a képn balróla második) a flash mob céljairól.

 

   A helyi hír közreadásának pillanatában már javában zajlik a tüntetés a Kossuth téren.

szulok tuntetes 020 650

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY