AD-blacklist1

2024
jún.
07

Így látják ők Kőbányát…

Szerző: Oszvald György

Fotoklub kiallitas 087 leadA Kőbányai Fotóklub a Kőbányai mozaik címmel rendezte meg csoportos kiállítását a Helytörténeti Gyűjtemény felújított nagytermében május 21-én. Az érdeklődés nagy volt mind a kiállító fotóművészek, mind a kőbányai helyszínek, események iránt érdeklődők körében. A kiállítás június végéig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Bõvebben

2024
jún.
06

Olvasni jó, olvasni menő, ráadásul hasznos is

Szerző: Oszvald György

FSZEK dijatadas 079 lead

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kőbányai Könyvtára díjátadót rendezett az Olvasni jó, olvasni menő címmel meghirdetett beiratkozási és kölcsönzési akció alkalmából május 30-án. A Szabó Ervin könyvtár tíz kerületében működő tagkönyvtárai, összesen 23 könyvtár vett részt a programban.

Bõvebben

2024
máj.
15

Az idő szárnyai

Szerző: Oszvald György

Keve leadA ráckevei Árpád Múzeumhoz tartozó Keve Galériában rendezték meg a Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesülete csoportos kiállítását Az idő szárnyai címmel április 26-án. A Keve Galéria a XV. század végén későgótikus-korareneszánsz stílusú egykori kereskedőházban kapott helyet.

Bõvebben

2024
ápr.
24

Bábjáték a templomban

Szerző: Oszvald György

babos 1 1leadA Szigetszentmiklós-Újvárosi Református Templom adott helyet és lehetőséget, hogy február 10-én megvalósulhasson a már hagyományos Magyar Bábjátékos Egyesület Templomi Bábjátékos Találkozója. Az egész napos rendezvényen 14 produkciót mutattak be  a meghívott bábosok.

Bõvebben

2024
ápr.
12

Képek, versek és a zene összefonódása a Költészet napján

Szerző: Oszvald György

KKIE kolt napja 045leadA Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesülete április 10-én a Költészet napja tiszteletére egy különleges kiállítást rendezett, melynek az Összművészeti Trialógus – beszélgetés képzőművészetről, irodalomról, zenéről címet adta. A képzőművészek képei, grafikái, fotói, textil alkotásai, kisplasztikái, az írott és elmondott versek egy nagyon sokszínű kiállítást eredményeztek.

Bõvebben