AD-blacklist1

2019
ápr.
22

Költészet napja – kicsit másként

Szerző: Oszvald György

Fekete Kolteszet nap 188leadSzokatlan elemekkel tarkított programmal emlékezett meg a Fekete István Általános Iskola a költészet napjáról április 10-én. Az ünnepséget a Kőbányai Írók, Költők Egyesületével (KÍKE) karöltve szervezték meg.

Bõvebben

2019
ápr.
15

Kőbányai siker az országos kürtversenyen

Szerző: szerk

Viki 3leadVarga Viktória Dóra, a Kroó AMI növendéke, első helyezést ért el a Kisújszálláson megrendezett XIII. Országos Kürtversenyen, március 10-én. Versenyprogramjában Kocsár Miklós és Schubert művek szerepeltek.

Bõvebben

2019
már.
31

Legoprogi – amikor forog a körhinta

Szerző: Oszvald György

Kada Legoprogi 018leadKülönleges informatika órán vett részt a 10kerkult.hu a Kada Mihály Általános Iskolában március derekán. Hatodikos gyerekek programoztak egy körhinta robotot. És a körhinta úgy forgott, ahogy ők akarták. Tették mindezt Kurucz Balázs matematika-technika tanár irányításával.

Bõvebben

2019
már.
18

FlowStudentEurope: nagy dolgok előfutárai

Szerző: Oszvald György

flow leadTavaly nyáron beszélgettem Menyhárt Sándorral, akkor még egy erősen a kitalálás fázisában lévő, nemzetközi hatókörrel bíró elképzeléséről. Őszintén szólva, csak ámultam, mikor logikus rendbe szedte néhány év történéseit… Talán ez a beszélgetés volt a mára megvalósult, élő projekt elméleti összegzése.

Bõvebben

2019
már.
13

Vidám koncert, parádés jelmezverseny

Szerző: szerk-OGY

KROO Farsang 956leadA Kroó György Zeneiskola AMI farsangi délutánja a már bevált receptet követte: vidám, a meglepetésektől sem mentes koncerttel indult, majd a jelmezverseny következett, s az eredményhirdetésig barokk táncházat vezényelt nekik dr. Széll Rita igazgató asszony.

Bõvebben