AD-blacklist1

2018
jún.
22

Hiába fenyegette meg a Kaszást – elhunyt Meiszter Kálmán festőművész

Szerző: szerk

Meiszter 93rd 098Legutóbbi, éppen egy hónapja megnyílt kiállításán – hosszabb betegségből felépülve – arra utalt Meiszter Kálmán festőművész, Kőbánya kiváló művésze, Kőbánya díszpolgára, hogy azt üzeni a Kaszásnak, dolga van még e világon. De a Kaszást ez nem hatotta meg. Ma kora reggel, eljött érte; Kálmán bátyó már csak odafenn keni vászonra remekműveit.

Bõvebben

2018
jún.
22

Kőbányai Szent László Napok – kitüntetések átadása

Szerző: Oszvald György

SZTLN Dijatado 054leadGyorshír

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át Kőbánya kitüntetéseit, elismerő címeit június 21-én. Gazdára találtak a Szent László-díj, a Kőbánya díszpolgári címek, a Kőbányáért díjak és az ágazati elismerések.

Bõvebben

2018
jún.
20

Nesze neked 10 éves eltiltás

Szerző: szerk-OGY

Hos utca Oltalom foci 005leadAz Utcajogász civil szervezet feljelentése nyomán a kormányhivatal törvényességi felügyeleti vizsgálatot indított a Kőbányai Önkormányzattal szemben, annak bérlakás-kiadási gyakorlata miatt – írja a Mérce internetes portál.

Bõvebben

2018
jún.
20

Az Újhegyi sétány megújításának második fázisa

Szerző: Oszvald György

Ujhegyi stny alapko 039 leadAlapkő letételével vette kezdetét az Újhegyi sétány felújításának második üteme június 19-én délelőtt. Ez a szakasz a Harmat utca-Mádi út közötti részt érinti.

Bõvebben

2018
jún.
15

Saslik és sült padlizsán

Szerző: Oszvald György

Ormenyek 228leadAz Ihász utcai, a korábbi „nemzetiségek háza” kertjében gyűltek össze a kőbányai örmény nemzetiségek és vendégeik május 27-én, hogy megemlékezzenek múltjukról, s őrizzék identitásukat, ápolják a jelenben meglévő kapcsolataikat.

Bõvebben