AD-blacklist1

2012
jún.
06

Ünnepi Könyhét: 333 újdonság

konyv2Csütörtökön kezdődik és hétfőig tart az idei Ünnepi Könyvhét. A rendezvény egyik legérdekesebb eleme a szombati Könyvek Éjszakája.


A csütörtökön kezdődő 83. Ünnepi Könyvhéten 98 kiadó összesen 333 újdonságával találkozhatnak az olvasók, a hétfőig tartó seregszemlén 250 hazai és határon túli könyves cég mintegy 150 pavilonban mutatja be kiadványait a fővárosban.
A könyvünnep a Katasztrófavédelem Központi Zenekara díszegyenruhás felvonulásával kezdődik, a megnyitót követően pedig átadják a magyar könyvszakma legjelentősebb elismeréseit, a Szép Magyar Könyv díjakat.
Az idén egy héttel későbbre került a rendezvény időpontja, reményeik szerint így az időjárás is kegyesebb lesz a seregszemléhez. A Vörösmarty téren az idén is két nagyszínpadot állítanak fel, szombaton pedig megrendezik a Könyvek éjszakáját, amelyen utcabál és játékos, jó hangulatú programok várják az olvasókat.
A könyvheti rendezvényeken az irodalmat népszerűsítik színészek, zenészek, színpadi társulatok és nagy közönséget vonzó zenekarok. Budapesten fellép többek között Palya Bea, a Sebő Együttes, a Kaláka Együttes és a Göncölszekér zenekar, Huzella Péter, Gryllus Vilmos. A Gyermekkönyvnapok ifjú látogatóit az Ametist és a Figurina Bábegyüttes szórakoztatja. A Magyar Rádió régi együttműködő partnerként számos alkalommal élő adásban kapcsolja a könyvheti színpadokat, s tudósítói révén a vidéki helyszíneket is.


A könyvhét részletes programja itt olvasható.


(MTI)