AD-blacklist1

2017
feb.
05

Ez már nagyon ciki!

Írta: O.GY.

vagyon ciki leadSzinte nincs – vagy nem volt – Magyarországon olyan médium, amely ne foglalkozott volna a képviselők január 31-én esedékes vagyonbevallásaival. Ki gazdagodott, ki nem? – többnyire ez volt a téma. De van más érdekesség is a bevallások körül…

 

 

 

Szerkesztőségünk nem arra volt kíváncsi, mennyire jövedelmező a képviselői munka, inkább arra figyeltünk, eleget tesznek-e választottjaink a törvényben előírt kötelezettségüknek, azaz, február 1-jén olvashatók- e vagyonnyilatkozatok? És nem délben vagy kora délután, hanem nulla óra egy perckor!

Nos, korábbi cikkünkben felemás állapotokat találtunk. A törvény egyértelmű: január 1-jét követő 30 napon belül nyilvánosságra kell hozni a vagyonnyilatkozatokat. Ez magyarul azt jelenti, hogy legkésőbb január 31-én eleget kell tenni a kötelezettségnek.

 

   A kőbányai képviselők közül többen nem tudnak magyarul, nem jól értelmezték mit is jelent a "30 napon belül" kitétel! Egyszerűen szólva, nem teljesítették törvényi kötelezettségüket, holott egy hónap állt rendelkezésükre! Azt meg nem feltételezzük, hogy nem ismerik a rájuk vonatkozó törvényt.

 

   Eltelt 5 nap, ma február 5-e déli 12 óra van, s történtek pozitív változások: dr. Pap Sándor, Mácsik András, Tóth Balázs, Somlyódy Csaba, Bányai Tibor Péter február elsejei dátummal, Tubák István pedig február másodikai dátummal tette közzé vagyonnyilatkozatát az önkormányzati honlapon.

 

  De továbbra is 2016-os januári, illetve februári dátumok szerepelnek Gazdag Ferenc és Patay-Papp Judit Vivien neve mellett.

   Miért is? Nem akarunk találgatni, erre nincs semmilyen magyarázat! Jelen esetben megengedjük magunknak a minősítést: a törvény semmibe vétele, felelőtlenség, a választók lenézése, a képviselői státussal való visszaélés.

 

   Kíváncsian várjuk a képviselő testület reagálását renitens társaikkal szemben (ne feledjük, a február 1-jén közzé tévők is törvényt sértettek!).