AD-blacklist1

2017
nov.
30

Az Idősek világnapját ünnepelték a Törekvésben

Írta: Oszvald György

Torekves nyugd tali 024leadOrszágos nyugdíjas találkozót tartottak közel 120 fő részvételével a Törekvés Művelődési Házban az Idősek Világnapja alkalmából november 15-én.

 

 

 

 

A rendezvényt, melyen az ország vasutas nyugdíjas klubjainak küldöttjei vettek részt, Nagymáté Kálmánné a helyi klub vezetője (jobbra lenti kép) nyitotta meg. Elmondta, örül annak, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást és el tudtak jönni, mert tudja jól, „egyre kevesebben vannak, egyre kevesebb a pénz, a mecénás, és – sajnos – ezt a tagdíjak emelésével” tudják csak ellensúlyozni. Üdvözlő beszédében köszöntötte Gál Judit, önkormányzati képviselőt és megköszönte Nyulász János támogatását.

 

   Torekves nyugd tali 088aLipcsei Magdolna, a kőbányai klub tagja mondott verset, mellyel a Törekvés nyugdíjasklub tagsága nevében a régi elnöktől, Horváth Lászlótól köszöntek el, majd Németh Tibor, a művelődési ház igazgatója köszöntője hangzott el.

 

   Torekves nyugd tali 121a– Megtisztelő nekem és az intézménynek, hogy ismét otthont és helyet adhatunk ennek az ünnepségnek. Nem véletlenül használtam ezt a szót, mert nekünk, időseknek van egy kiemelt napunk, s ezen, az Idősek világnapján, egy igazi ünnepen köszönthetem a résztvevőket. Ünnep, hogy elmondhatom, nagyon sokat dolgoztunk életünkben, s látjuk a kézzel fogható eredményeket, az ország fejlődését. Ezeket az eredményeket pedig meg kell ünnepelni. Mi tudjuk, mit végeztünk el, s reméljük, majd az unokáink is azt fogják mondani, igen, a nagypapa, a nagymama jól dolgozott.

 

    A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége elnökhelyettese, Borsi Sándorné (képünk) –  stílszerűen – egy Várnai Zseni: Szolgálj szívem című versével köszöntötte a küldötteket, jelezve, ez a nap nem a munkáé, inkább egy ünnep, egy év eredményes lezárása. A szövetség dolgairól pedig a néhány héttel korábbi, Kápolnásnyéken megtartott továbbképzésen részletesen elmondott mindent.

   Torekves nyugd tali 131Azt azért kiemelte, sajnálja, hogy a szövetség új elnöke, Molnár Géza – egyéb elfoglaltsága miatt – most nem tudott eljönni és bemutatkozni. Ígérte, sor kerül majd erre is. Megjegyezte, a szövetségnek két új elnökhelyettese van, az egyik ő maga, a másik pedig Szentes Bíró Ferenc lett.

   – Legyen közöttünk béke, szeretet, s utunkat kísérje remény – zárta köszöntőjét Borsiné asszony

 

   Meglepetés és kedves színfolt volt a 80 éves Hercegfalvi Attila születésnapi köszöntése.  

 

   Torekves nyugd tali 533Az ünnepi műsor igazi meglepetés volt: a Nosztalgia dalkör tagjainak, Szentiványi Éva és Varga István duettje örökzöld slágerekkel alapozta meg a hangulatot, majd a Törekvés Töri-Goldance SE versenytáncosainak bemutatója következett. Princz Nóra és Kemény Tamás (jobbra) a standard táncokat, bécsi keringő és slowfox, a latinamerikai – cha-cha-cha, rumba és jive – táncokat pedig Bende Cintia és Gál Bertalan (balra) mutatták be. A produkció profi, a siker pedig egyértelmű volt.

   Torekves nyugd tali 371A rendezvény előtt és az ebéd előtti rövid szünetben gőzerővel folyt a tombolajegyek árusítása. Három asztalt is megtöltöttek a kisorsolásra váró ajándékcsomagok. A program hivatalos része a Szózat eléneklésével ért véget.

 

   A vendégek – a teljesség igénye nélkül: Istvántelke, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Hatvan, Sopron, Tapolca, Szentes, Szombathely, Mezőtúr, Debrecen, Szolnok és más klubok küldöttjei –egy tartalmas és vidám ünnep emlékeivel térhettek haza.

 

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldalunkon lévő tartalmak ingyenesek, de pénzbe kerülnek. Álljon mellénk, támogassa szerkesztőségünket, hogy fejlődni tudjunk! Részletekért katt a képre!

tamogato tabla 400px