AD-blacklist1

2012
ápr.
27

Vegyenek példát a Belvárosról!

Sokszor megkapjuk közvetve vagy közvetlenül, hogy a honlapunk, azaz mi ketten, akik írjuk, szerkesztjük, fenntartjuk a portált a korrekt tájékoztatás jegyében, gyakorta kellemetlenkedünk, olyan ügyeket is boncolgatunk, amit „nem kéne”. Hovatovább, volt, aki nyíltan „ellenzéki újságíróknak” minősített minket. Mintha csak az élet a politikából állna...
Hogy miért e fura bevezető? Csak mert, míg a fent vázolt helyzetet sokan megjegyzik, észreveszik, bizony az, amivel VALÓBAN kellene kezdeni valamit, szinte fel sem tűnik nekik.
Viszont jó lenne már, ha kiszúrná valakinek a szemét a Liget téri SZEMÉT! Csütörtök délután – és itt most hadd váltsak át egy hirtelen fordulattal egyes szám első személybe – éppen a tér szolgáltatóház felőli oldaláról mentem volna át a másik oldalra, és azt látom, hogy lejáró elején egyik hatalmas szemétkupac követi a másikat, majd lejjebb még egy nagyobb halom; mintha egy nagy nyilvános hulladékgyűjtő lenne az egész, amit sohasem űrítenek.
Hát kérem, mi ez? Hulladékhegy a város közepén? Jól van ott? Ott a helye? Tényleg nem zavar senkit? Jöjjenek a patkányok és az egerek? Valóban ki kell várni azt a jogi hercehurcát, terv- és ötletpályázati hókuszpókuszt? Ki kell várni, hogy ameddig ez az felesleges, hülyítő játék le nem zárul még többen nézzék kukának Kőbánya közepét? Tényleg nem zavarja senkinek a szemét?
Egy meglehetősen bravúros hivatali eljárással a belvárosi önkormányzat és még néhány illetékes hatóság gyakorlatilag egy nap alatt engedélyezte, hogy a városképet ocsmányul rontó Károlyi Mihály-szobrot – a tér rendezésére való hivatkozással – napfelkelte előtt kiszedjék a parlament melletti helyéről.
Tisztelettel javasolnám a kőbányai elöljáróknak, hogy egy rövid tanulmányutat tegyenek az V. kerületbe, megnézni, hogy miként sikerült ott ilyen páratlan gyorsasággal megoldani egy igen súlyos társadalmi és országos gondot.
Úgy gondolom, ha ott ez ment, akkor Kőbányán is véghez lehetne vinni, hogy mindenféle felesleges időpocsékolás, jogszabálykeresés, kifogás helyett ledózerolják a romot, betemessék az aluljárót, egyszer és mindenkorra NORMÁLIS köztérré tegyék a Liget teret.
Mert ez a PROBLÉMA, nem pedig a hírek hozója…