ari fabbro 156

Ari Fabbro költő, festőművész

 

   1959-ben születtem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Cégénydányádon. Általános iskolai tanulmányaimat is ott végeztem. Nyírbátorban matematika tagozaton érettségiztem, majd főiskolára jelentkeztem Nyíregyházára.

 

   1980-ban kötöttem házasságot, két lánygyermekem született. Pedagógusi munkámat Leveleken kezdtem el, öt évig ott is laktunk, majd Nyíregyházára költöztünk.

   A költözés nem fejeződött be, mert az egyetemi tanulmányaim és a gyerekeim is a fővároshoz kötöttek, így 2016-ban Kőbányára költöztem, s a Fekete István Általános Iskolában helyezkedtem el.

 

   A folyamatos tanulás eredményeként 1966-ban és 2004-ben újabb diplomákat szereztem. Olasznyelv tanári végzettségem van.

 

   Az írás, a líra már gyerekkoromban megérintett, de inkább csak a pince és egy kockás füzet voltak a közönségem. Barátaim biztatására 2010-ben kezdtem el intenzíven írni, felvettem az Ari Fabbro írói nevet, Hamar felfigyeltek kitárulkozásomra, s 2011-ben már önálló kötetet sikerült kiadni a támogatók segítségével. Azóta még két másik verses kötetem jelent meg.

 

   Az irodalom mellett a festészet is jelen van miunkásságomban, úgy véltem, önkifejezésem teljességéhez erre is szükségem van. A természet tölt fel, hol a táj, hol egy-egy szál virág miatt ragadok ecsetet. Két-három kisebb-nagyobb kiállításom volt eddig.

   Igyekszem bekapcsolódni a környezetemben működő irodalmi, művészeti csoportok munkájába, 2016-tól tagja vagyok a Kőbányai Írók, Költők Egyesületének.