banfi ilona 150pxBánfi Ilona költő, a Fényes Tollazat Alkotói Kör alapítója.

 

   Bánfi Ilona vagyok vagy más néven Helen amit az írásaimnál használok. Van egy kisfiam, akit egyedül nevelek. Szeretem a művészeteket és az irodalmat. Írói szárnypróbálgatásaim tinikorban kezdődtek, akkoriban a szerelem foglalkoztatott leginkább. Szeretek olvasni jó gondolatokat gyűjteni. Közel áll hozzám a filozófia is.

 

   A verseimet az asztalfióknak írtam egy darabig, majd 2000-ben pályáztam három versemmel a Pataky Művelődési ház egyik versenyén. Sikeres fogadtatásra találtam és ez ösztönzött, hogy megalakítsam az akkori Tollazat Alkotói kört.

   Rövid ideig de sikeresen működött. Ezután 4 év szünet következett, anya lettem, megszületett a kisfiam. 2007-ben visszamentem dolgozni és a következő év decemberében gondolkodni kezdtem egy új csapat létrehozásán.

 

   A Fényes Tollazat Alkotói kör 2009 április 3-án már műsorképes volt. Folyamatosan adtunk esteket a Kőbányai Zila vendéglőben. A városban is több helyen felléptünk. Szeretem az esteket megszervezni és részt venni benne. Sok embert megismertem az irodalmi esteken, ezért nagyon hálás vagyok. Az ember életében rengeteg pluszt ad a művészet szeretete. Nagyon fontosnak tartom a mai világban a közösségi élményeket. Igyekszem a költő társaimmal mindenkinek fényt vinni az életébe. Azt gondolom, hogy aki egyszer a verseket megszereti, az egy életen át a szerelmesévé válik. Ez az a szerelem, ami engem is elindított ezen az úton, s remélem még sokáig így lesz…

 

   Az álmok az élet megédesítői, s egyszer talán valóra válnak. Ez a bevezetés van a 2010-ben megjelent Karácsonyi színezőmben. Ez az 6. év, hogy verseim jelennek meg a Kőbányai antológiában. De szerkesztés alatt áll a saját verseskötetem is. Ezek mellett volt egy álmom, amit, úgy néz ki, sikerült megvalósítani. Szerettem volna, hogy a verseim nagyobb látószögbe kerüljenek, ezért kitaláltam, pólókra nyomtatom és keretbe teszem. Sokaknak tetszik, ezért egy oldalt csináltam magamnak, ahol megnézhetik, mivel foglalkozom. Szóval, a versírás ami a nagy szerelem, végül a fő munkám lett. Erre vállalkozást építettem és boldog vagyok mert így teljes az életem. Jók a visszajelzések, mert egyedi, amit csinálok. Kívánok sikeres álmodást mindenkinek. Mert az álmok egyszer valóra válnak.