2023
okt.
12

Tökéletes pergető felszerelés a Sneci polcairól

Írta: Oszvald György

peca 2 leadAz ősz beköszöntével nemcsak a fák levelei hullanak, hanem a vizek mélyéről érkező, különleges kapások száma is megszaporodik. Ebben az időszakban a természet és a horgászok közötti különleges kapcsolat valósággá válik, ahol minden dobás egy-egy varázslatos pillanattá alakul. Ezt hívjuk egyszerűen pergetésnek!

 

 

Ha nagy pergető hírében állsz, ez a cikk Neked íródott. A Sneci segítségével felkészülhetsz az őszi hajrára.

 

A pergetés esszenciája

 

   A pergetés egy aktív horgászmódszer, ahol a cél, hogy műcsaliddal utánozd a halak természetes zsákmányát, legyen az egy kis halacska, rovar vagy más ízeltlábú. A kihívás itt az, hogy ráérezz a természet ritmusára, és megérezd azt a pillanatot, amikor a ragadozók épp kapásra készek.

 

   Az őszt nevezik a pergetők aranykornak! A ragadozók tudják, hogy itt az ideje egy utolsó nagy lakomának a tél előtt. Aktívabbá válnak, táplálkozási szokásaik megváltoznak, tökéletes alkalom arra, hogy új műcsalikat, technikákat próbálj ki.

 

   Ha pedig eddig még nem próbáltad ki az őszi pergetést, itt az idő! És ki tudja, talán pont ebben az időszakban fogod ki életed legnagyobb ragadozóját!

 

A tökéletes felszerelés a pergetéshez

 

   A pergető horgászatban az (is) a jó, hogy nem kell egy tonna horgászcuccot cipelni magaddal. De néhány alapvető eszköz nélkülözhetetlen:

 

   Pergető bot: Könnyű, érzékeny és gyors akciójú, hogy minden kis mozdulatot érezhess és azonnal reagálhass.

 

   Orsó: Egy jól működő, finoman fékező orsó aranyat ér. A kisebb, könnyű orsók ideálisak.

 

   Műcsalik: Legyen nálad többféle gumihal, villant, wobbler - hiszen sosem tudhatod, melyik lesz a nap hőse.

 

   Zsinór: Válassz egy jó minőségű fonott zsinórt, ami nem nyúlik, így minden kapást azonnal észlelni fogsz.

 

Ne hagyd ki ezeket a szetteket!

 

   A Frenetic Ultralight pergető szett egy szuper prémium szett, egyenesen a pergetés szerelmeseinek. 6 grammos kapacitással rendelkező szett könnyű és kényelmes használatot biztosít a horgászok számára, így a hosszú órákig tartó horgászat sem lesz fárasztó. Remek választás, ha pisztrángra, sügérre mennél.

 

   A Nevis Fullback pergető szett egy nagyobb szintet képvisel. A Nevis kínálatának legfinomabb, legjobb darabja a szett gerince. Ehhez társul még egy szintén Nevis elsőfékes orsó, egy Fin Hero fonott zsinór és egy Nevis pergető táska is.

 

   Ha pedig nem szeretnél a tökéletes csalik kiválogatásával időt veszteni, Dóri pergető táska szettje lesz a megmentőd! A szett alapja a Delphin ATAK! Quick válltáska, melyben minden földi jót elhelyeztünk: egy Delphin ATAK! halkiemelő fogót, egy Mikado görbe érfogót, valamint 3 db körforgó villantót és 3 db kanál villantót is. 

 

 

   Készen állsz az év legnagyobb ragadozó horgászatára? Még szükséged van pár kiegészítőre? Ne aggódj, a Snecivel maximálisan felkészülhetsz rá!