2022
dec.
04

Mennyi egy professzionális videó elkészítésének ára?

Írta: szerk

forgat leadTudj meg többet a videó készítés rejtelmeiről!

Egy videó elkészítésének árát nem egyszerű feladat meghatározni, hiszen számos tényező befolyásolhatja annak nagyságát. Sokan szeretnének előzetes árkalkulációt készíteni, hiszen nem mindegy, hogy mennyit szükséges lecsípni a büdzséből, mégis érdemes szakemberhez fordulni, hiszen az igényeidhez és elképzeléseidhez mérten lehet a körülbelüli árat meghatározni.

 

 

Miért dönts a videós tartalmak mellett?

 

   A videózás a marketingaktivitások jelene és jövője. Egyre több olyan platform válik a nézőközönség számára népszerűvé, amely rövid, de annál informatívabb tartalmakkal kecsegtet. Egyetlen videóban számos olyan információ továbbítható – könnyen emészthető formában – a fogyasztó számára, amelyre szüksége van a céged megismeréséhez, a termékeid vagy szolgáltatásaid, valamint a nézőpontod értékeléséhez egyaránt. A videók népszerűsége azok sokoldalúságában rejlik, hiszen egyszerre több érzékszervre hat, aminek köszönhetően több szinten szólítja meg a nézőt. Azonban a videó készítésének is megvannak a maga ismérvei.

   forgat

 

   Videók által cégként is sokkal több információt adhatsz át jelenlegi és jövőbeni fogyasztóid számára, sokkal egyszerűbben feldolgozható formában, aminek köszönhetően több információ, több emberhez jut el pillanatok alatt. Így összességében elmondható, hogy mind a nézők, mind pedig a tartalomgyártó cég számára előnyös, ha a multimédiás anyag mellett teszi le a voksát. 

 

Professzionális tartalomgyártás

 

   Ugyan ma már egy jobb minőségű okostelefonnal is lehet olyan videós tartalmakat készíteni, amelyek felkelthetik az érdeklődők figyelmét. Mégis abban az esetben, ha nem egy egyszerű bejegyzést szeretnél megosztani követőiddel, hanem a vevőszerzés az elsődleges cél, akkor érdemes adnod a minőségre is. 

   Amennyiben üzleti célokra szeretnél videós anyagot készíteni, akkor érdemes egy szakavatott marketing ügynökséget megbíznod a feladattal, akik tudják, hogy mire van szüksége a cégednek ahhoz, hogy elnyerje a felhasználók tetszését és egyaránt megnövelje a fogyasztás mértékét. 

 

Hogyan határozható meg professzionális videó elkészítésének ára?

 

   Ahogyan azt az elején is bemutattuk, a videó elkészítésének költségét számos tényező befolyásolhatja, így mielőtt még egy szakemberhez fordulnál, hogy pontos árajánlatot kérj, érdemes meghatároznod az alábbi igényeket:

 

Milyen típusú videót szeretnél?

Mennyire tartod bonyolultnak az elképzelésedet?

Milyen hosszúságú legyen a videó?

Hol lesz a felvétel helyszíne? Egy profi fotóstúdió sokat jelent a végeredményben!

Mennyi időt fog igénybe venni a forgatás?

Kik lesznek a videó szereplői?

Hány fős stáb szükséges a jelenetek leforgatásához?

Egyetlen, alkalmi felvételre van szükség, vagy hosszú távú együttműködésre van igényed?

 

   Amennyiben ezen kérdésekre már egy komplex válasszal rendelkezel, akkor sokkal egyszerűbb lesz meghatározni az ügynökség számára a videó várható árát. 

 

A videó készítés lépései

 

   A videó készítés egy kifejezetten komplex folyamat, amely a tervezéssel kezdődik. A tervek pontos elkészítését követően kezdődhet csak a forgatás. A forgatás lehet egy napos tevékenység, azonban különleges igények esetében akár több napig is eltarthat. 

  

felvetel1

 

   Amennyiben fel van véve a szükséges anyag, akkor következik a vágás, azaz a felvételek sorrendbe helyezése és azok összeillesztése. Az utómunkát követően az anyag belső, majd külső véleményezésére kerül sor, mind a csapat, mind pedig a megrendelő által. Az esetleges hibajavítást követően pedig már kész is az anyag ahhoz, hogy sikeresen eljuttasd célcsoportodhoz.

 

Írásunk a frisssfm.hu közreműködésével jelent meg.