AD-blacklist1

2015
jún.
19

Elterelő hadművelet

Álljunk meg egy szóra! – mondta volt Vágó István és Grétsy László nagysikerű tévéműsorában. Igen, álljunk meg, de most ne nyelvi marhaságokra figyeljünk, hanem arra az elterelő hadműveletre, ami kormányszinten folyik.


Talán jó két hónapig a halálbüntetés újbóli bevezetését tartotta felszínen a kormányfő, majd amikor látványosan visszakozott, hogy ő tulajdonképpen nem is akarta az egészet, egy másik lendülettel a polgárháborús hazájukból menekülőket állította be Magyarország Legnagyobb Közellenségének. Attól most tekintsünk el, hogy OV gyakorta keveri a migráns, menekült és bevándorló szavakat erre a valóban megoldásra váró jelenségre – valószínűleg fogalma sincs, melyik mit jelent valójában.
Ez a folyamatos verbális és plakátkihelyezős néphergelés arra jó, hogy az akut, kormányt érintő disznóságokról ne nagyon beszéljenek a „zemberek”, ne azokkal foglalkozzanak a kritikus médiumok.


Emlékeztető, hogy mely ügyeket övezi kínos hallgatás.
A Quaestor-botrányt, amelyben bizony vastagon érintettek miniszterek, minisztériumok, önkormányzatok.
Fazekas Sándor agrárminiszter és persze a kormány látványos kudarcait: az Alkotmánybíróság által visszadobott földtörvényt (amelyben a nemzeti parkokat ölték volna meg), a bíróság által megsemmisített kishantosi földbérletpályázatot, a karcagi kunmediátoros Marcsika-ügyet.
Lázár János szuperminiszter titkos külföldi utazásait, amelyet közpénzből bonyolított le baromi drágán.
Lázár János önkritikus ,,őszödi beszédét".
A félbemaradt M4-es autópályát, amelyben mégsem Brüsszel volt a hunyó.
Az egyetemi szakok drasztikus szétverését, a közszolgálati egyetem „védetté” nyilvánítását.
A Dagály-uszoda legfrissebb botrányait: a biztonsági előírások negligálását és az építés Orbán-havernak való átjátszását.
A Paks II atomerőmű brutális összegeket felemésztő projektjét, amit csak a kormány és Putyin orosz elnök lát indokoltnak, más nem.

A Gripen-baleseteket, amely repülőket ugye anno elég rejtélyes módon szereztetett be az első Orbán-kormány.


És ezeket csak úgy, néhány pillanat alatt szedtük össze.
Halló, álljunk meg egy szóra! Tisztelt elvtársak, nem inkább ezekről kellene valamit gagyogni?