AD-blacklist1

2014
dec.
12

Megint hülyének vagyunk nézve

Megint tanulságos volt a miniszterelnöki rádióinterjú. Az MTI idézete szerint a drogteszt bevezetéséről szóló felvetést Orbán Viktor a drogmaffia kiszorításának szándékával indokolta, és aggodalmát fejezte ki az új szintetikus drogok megjelenése miatt. A kormány eldöntötte, hogy ebben a ciklusban megtisztítja a drogmaffiától Magyarországot – jelentette ki. Orbán Viktor azzal magyarázta a politikusokra, újságírókra, közbizalmi állást betöltőkre kiterjesztendő drogtesztet, hogy aki drogot fogyaszt, arra nem lehet számítani a drogmaffia elleni küzdelemben. „Tisztázni kell, ki hol áll” – mondta.


Tehát. OV tudja, hogy van drogmaffia. Ha tudja, akkor feltehetően konkrétan tudja, hogy mely kábítószer-terjesztő csoportok vannak jelen az országban. Ha ez tudja, akkor miért a drogteszten keresztül akar hozzájuk eljutni, bonyolultabb utat választva, miért nem inkább a rendőrséget, a NAV-ot és a TEK-et zúdítja közvetlenül rájuk?
Másfelől: Ha ez annyira káros jelenség, akkor miért várt öt évet a drogmaffia kiűzésére? Miért nem ezzel kezdte 2010-ben?
Harmadrészt: a szintetikus drogok nem hirtelen kerültek be a társadalomba, hanem hosszú évek óta fogyasztják azokat. Megsúgom: már az első Orbán-kormány idején (1998-2002) is bőven volt ebből az országban, de még előtte is… Nem akkor kellett volna csírájában elfojtani? Miért csak most jött rá OV, hogy gond van? Ha mástól nem, legalább egy igen közeli bizalmas miniszterétől, a kormány legnagyobb maffiaismerőjétől tudhatná, hogy mi a helyzet… Vagy esetleg az ő érdekeit sérti már a buli és ezért kell ilyen hülye módon a rivális csoportoknak nekiesni?
Negyedrészt: a szintetikus drogokhoz jellemzően spéci weboldalakon keresztül jutnak hozzá a fiatalok, de ezt nyilván a rendőrök, hatóságok is jól tudják. Eddig még sem tettek érdemben semmit a Nagy Bűnbanda felszámolására.


Szóval ez a drogteszt-ügy több sebből vérzik. Alighanem az kapizsgál jó helyen, aki azt mondja, ez nem más, mint kiváló tematizáló, kommunikációs trükk, hogy erről, ne pedig a Fidesz-elit nyilvánvaló korrupciós bűnügyeiről beszéljen a fél ország.
Megint hülyének vagyunk nézve.