AD-blacklist1

2014
aug.
01

Logika

Az „Unión kívül is van élet”, a „Nyugat hanyatlik”, „Keleten vannak a sztárok” – ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseket sűrűn tett a múltban Orbán Viktor kormányfő, sugallva azt, hogy neki az EU „nem pálya”. Illetve az, de csak annyira, hogy adja oda a Magyarországnak járó eurómilliókat, aztán kussoljon.
A nagy EU-ellenesség keretében nem értem, hogy miért jelölt egyáltalán EU-biztost Navracsics Tibor személyében?

 

Ha annyira utálja a brüsszeli központú szervezetet, mindent, ami azzal kapcsolatos, akkor nem az lett volna a tökös magyar magatartás számára, hogy lehetőség/kötelezettség ide vagy oda, nem ad embert az újonnan felálló Európai Bizottságba? Pláne a Jean-Claude Juncker vezette testületbe, akit ő Magyarország ellenségének tartott? Hogy is van ez? Nem értem.


A biztosjelölt kijelentette, hogy „az unióban Magyarországot, itthon pedig az uniót szeretné képviselni”. Már rosszul indul neki a munkának Navracsics, talán jó lett volna, ha tanulmányozza a legfontosabb európai alapdokumentumokat. Ugyanis az EU működését is szabályozó lisszaboni szerződés szerint „az Európai Bizottság az EU végrehajtó szerve és tevékenysége során az EU egészének érdekeit képviseli az egyes országok egyéni érdekeivel szemben”.
Persze az is lehet, hogy Navracsicsot azért delegálja a bizottságba a kormányfő, hogy bomlassza belülről az EU-t, az EB-t, hátha szétesik és minden a baráti Szovjetunió, ah bocsánat, Oroszországé lehet. Ezt már értem, ennek a már lenne logikája.