AD-blacklist1

2020
feb.
24

Ki tud a Pléhpofa a tudatos jogsértés ellen című tantárgyról?

Írta: Oszvald György

gypataHetek óta olvasom, kísérem figyelemmel azt az őrületet, amit Orbán Pávatáncos Viktor és seggnyaló kormánya művel a gyöngyöspatai kártérítés meg az általuk börtönbiznisznek titulált bírósági végzésekkel kapcsolatban. Van véleményem, de az idő, hogy el is mondjam, most, vasárnap utolsó perceiben jött el. Egyéb munkáimat befejezve, szokás szerint ilyenkor futom át a nap híreit az internetes médiumokban. Így találkoztam a cigányok vasárnapi tüntetéséről szóló hírrel is az egyik oldalon.

 

A kormányban többségében jogvégzett, a dr.-t a nevük előtt viselő – mert a diploma mellé ez jár – 0.0-ás alibifideszesek meresztik a lassan kockásra ült seggüket. Nem sokat tudok tenni ellenük: a Fideszbe vetett hitüket megkérdőjelezem, tudásukat semmibe veszem, önálló gondolat nélküli, gerinctelen szerves automatáknak, ismétlőgépeknek tekintem őket. Mindenre jók, hadd ne mondjam, mire is gondolok, csak kormányzásra nem.

   Szóval, ezek a ficsúrok, áljogászok, politikai selejtek kétségbe vonják a független (higgyük, hogy még az) magyar bíróság döntését, és mint a birka, mennek a cezaromániás, szintén ilyen alibi dr. címet neve előtt viselő páváskodó után.

   Mindezeket azért gondoltam ennyire durván felvetni, mert a sok tiltakozás és elítélés ellenére hiányolok egy általam fontosnak és jelentősnek tartott rétegtől valamilyen állásfoglalást, valamilyen aktivitást! Nevezetesen, azoktól a tudós jogászprofesszoroktól, akik annó, ezeknek a mára eszüket vesztő alibidéereknek diplomát adtak, akik tanították őket római jogra, büntető jogra, polgári jogra, meg ki tudja, mi minden másra még. Azt az egyet nem hiszem, hogy a leckék között szerepelt volna az a fejezet, hogy ha nem tetszik a bírói döntés, tégy ellene kifogást, lépd át, és tedd, amit a főnök parancsol.

  

  Tőlük, a tanítóktól követelem, hogy párthovatartozásra tekintet nélkül, kizárólag szakmai alapon tegyenek javaslatot azon egyetemeknek, ahol ezek a mára csak mínusz előjellel minősíthető (a nulla, sőt még a dupla nulla is csak dicséret számukra) áldoktorok végeztek, hogy vonják meg tőlük a diplomájukat, a jogi doktor cím használati jogát.

 

   Én csak egy nagyon mérges, egyszerű emberként azt látom, hogy ezek az állítólag jogot végzett senkik szégyent hoznak egykori professzoraikra, sőt, szégyent hoznak az országra is. Ja, és a jogászok is esküt tesznek. Legalább is, az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán végzettek igen, az egyetem Kari Tanácsa határozata szerint (más egyetem határozatát nem ismerem, de feltételezem hogy Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Budapesten pedig a Pázmányon is dívik ez a szokás):

 

29/2017. (V.02.) KT. sz. határozat

a végzett hallgatók által az oklevélátadáskor letett, illetve a kari évnyitókon használatos eskü szövegének elfogadásáról

 

  1. A jogász szakon végzett hallgatók által tett eskü szövege:

„Én, …………………, esküszöm, hogy Magyarország alkotmányos rendjét és törvényeit megtartom, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem iránt, annak Rector Magnificusa és Szenátusa iránt mindenkor illő tiszteletet tanúsítok. Ebben az ünnepi órában a tudomány és az igazság szolgálatára szentelem magamat, és arra törekszem, hogy tudományomat az Eötvös Loránd Tudományegyetem tisztességére, embertársaim javára, népem és hazám dicsőségére előbbre vigyem.”

 

Hát, Tisztelt Professzor Urak!

   Hogy is van akkor ez az egész? Ha bárki is kijelentette már azt, hogy szégyellem magam, mert X-t vagy Y-t én nem erre, nevezetesen a jogerős végzés megtagadására tanítottam, az kevés. A megvetés kellene, hogy övezze mindazokat, aki egy feudális, hűbéruralmi berendezkedésű államforma felé őket is hajszoló eszement jogászt követnek.

   Én nem tanítottam ezeket, tehát semmiféle dr-fosztást, diploma annulálást nem tehetek. Az viszont tehetem, hogy mélységesen megvetem őket, s kéne, hogy a társadalom is ezt tegye.

   Drága Professzor Urak! Ugye, olyan tantárgyat nem tanítottak, hogy pléhpofa viselés a jogsértés ellen?

   Te jó ég! Hát akkor kitől tanulták?

 

Fotó: Halász Júlia/444.hu