AD-blacklist1

2012
nov.
14

Egy győztes és egy nagy vesztes

sulipadAz egykori helyi iskolaigazgató-helyettes, Németh László lett a kőbányai tankerületi igazgató. Volt a pályázatnak nagy vesztese is.


Abba most ehelyütt részletesen hadd ne menjünk bele, hogy Klebelsberg Kúnó egykori kultuszminiszter nevét méltóképpen viseli-e az új közoktatási rendszer részeként létrejött Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, lévén az új szisztéma inkább rombol, mint építkezik, márpedig nevezett a XX. század elején építő volt…
A KIK sajátossága, hogy felügyeli 2013. január elsejétől a települési általános és középiskolákat a tankerületi igazgatókon keresztül. Az önkormányzatok eddigi befolyása a tanintézményekre egycsapásra megszűnik, helyi fennhatóság alatt ezentúl csak az óvodák és a bölcsődék maradnak.


Információnk szerint megvan Kőbánya tankerületi igazgatója is. Ő pedig Németh László, a Szervátiusz általános iskola korábbi igazgatóhelyettese, aki a kerületi polgármester rendkívül erős ajánlásával nyerte el a tisztséget. Úgy tudjuk, az igazgatói kinevezések nagyon egyszerű módon történtek mindenhova: akit a települési polgármester akart, az lett. Értesülésünk szerint a nagy vesztes dr. Kántásné dr. Szabó Ivett, a polgármesteri hivatal Humán Iroda Oktatási, Kulturális, Civil Csoportjának vezetője, aki maga is beadta pályázatát a tankerületi igazgatói posztra, ám őt a polgármester egyáltalán nem támogatta. Azért ez jelzi a hivatalon belüli megbecsültségét is… Sőt, egyáltalán az oktatási csoport léte, Kántásné ottani beosztása is bizonytalan lehet: elkerül a hivataltól a sok iskola, nincs annyi feladat, kevesebb alkalmazottra lehet szükség, uram bocsá’ még az is megtörténhet, hogy a csoportot átszabják feladatostul, vezetőstül együtt.
Szép, új oktatási világ. Hej, mit szólna ehhez Klebelsberg, ha élne?

 


Testvért ide!

Méghogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere a tökéletes rendszerek legjobbika? Ugyanúgy a baráti, rokoni kör húsosfazékból való etetésére szolgál, mint a többi. Csak egy igazán jó példa: Pécsett a pécsi polgármester, Páva Zsolt testvére lett a tankerületi igazgató. Nyilván teljesen véletlenül és szakmai alapon választották ki…