AD-blacklist1

2022
ápr.
29

Nemzetközi porondon is bizonyíthatnak a Patakysok

Írta: Oszvald György

netskills leadMindig öröm, ha egy jó hírről értesítik a szerkesztőséget. Ez történt tegnap, s örömmel adjuk hírül a BMSZC Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum diákjainak egy országos tanulmányi versenyen elért kiemelkedő eredményeit.

  

 

   Április 25-én kezdődött a Hungexpon a XV. Szakma Sztár Fesztivál, melyen a WorldSkills Hungary program több szakmájának - ápolás és gondozás, nehézgép-szerelő, autószerelő, informatikai rendszerüzemeltető és webfejlesztő - bemutatóit és nemzeti döntőit lehetett figyelemmel kísérni, s ahol kiderült, hogy kik képviselhetik hazánkat a EuroSkills 2023 Európa-bajnokságon.

 

   A Netskills (Euroskills) szakoktatási és készségfejlesztési tanulmányi versenyen már a középdöntő is sejtetni engedte, hogy a kőbányai Pataky István híradásipari középiskola tanulóinak döntőbe jutása nem elképzelhetetlen.

   Így is lett, mivel az országosan mintegy 170 versenyzőből a döntőbe továbbjutott 6 diákból 5 Patakys (a 13.B és 13.C osztály tanulói – osztályfőnök és felkészítő Pesti Zoltán) volt.

 

   A döntőben ismét taroltak a Patakysok. Az informatikai rendszerüzemeltető szakmában

Bandúr Tamás (13.B)
Koncsik Zsolt (13.B)
Kiss Gergő Gyula (13.C)
Bihon Bálint (13.C)

értek el kiváló, dobogó eredményt.

netskills 2022 768x576

 

   Külön ki kell emelni, hogy közülük Bandúr Tamás és Koncsik Zsolt 2023-ban a Lengyelországban megrendezett EuroSkills Competition versenyen képviselheti majd Magyarországot!

 

   A WorldSkills Hungary program részeként Magyarország fiatal szakemberei két nemzetközi versenysorozatban, a kétévente megrendezendő WorldSkills és EuroSkills versenyeken mérettetik meg magukat.

   A szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló versenyeken az egyes szakmák hazai válogatóversenyén legkiválóbb eredményt elérő versenyző képviselheti az országot. A versenyek rendezésének jogát évről évre más ország nyeri el, így minden év új izgalmakat tartogat.

 

fotó: pataky.hu