AD-blacklist1

2020
máj.
23

Rátz Tanár Úr Életműdíj – 2020

Írta: szerk

Rátz Tanar Ur Eletmudij dijakHuszadik alkalommal indul a Rátz Tanár Úr Életműdíj pályázati időszaka – az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért idén is kiadta a pedagógus Kossuth-díjként emlegetett pályázatot. A pályázati időszak 2020. október 5-én ér véget.

 

 

Az Életműdíjat és a vele járó 1,5 millió forint anyagi elismerést a közoktatás 5-12. évfolyamaiban biológiát, fizikát, matematikát vagy kémiát tanító pedagógusok közül két-két tanár nyerheti el.

 

   Az alapítványt három magyarországi óriáscég, az Ericsson Magyarország, a Richter Gedeon Nyrt. és a Graphisoft képviselői hozták létre 2000. december 1-jén. A személyenként kezdetben 1 millió, 2010-től 1,2 millió, majd 2014-től 1,5 millió forintos Rátz Tanár Úr Életműdíjat évente két-két matematika, fizika, kémia és 2005 óta két biológia szakos tanárnak ítélik oda.

   ratz 2

 

   Az alapítvány elsődleges célja a teljes pártsemlegesség követelményének és bármely diszkrimináció kizárásának betartásával a magyarországi középiskolai természettudományos oktatás támogatása, ezen belül a középiskolák természettudományos oktatással kapcsolatos személyi feltételei kiépülésének támogatása és az e tevékenységgel kapcsolatos változások megfigyelése.

 

A felhívás részletei IDE kattintva olvashatók

forrás: richter.hu