AD-blacklist1

2019
nov.
28

Vámpírok, boszorkák, ja és a töklámpások

Írta: Oszvald György

Halloween Ulloi suli 014leadAz Üllői úti Általános Iskola kedves meghívásnak tett eleget szerkesztőségünk október 24-én. A nap folyamán mind a felsősök és a kicsik halloween ünnepségét figyelemmel kísérhettük és rögzíthettük.

 

 

 

A gyerekek napjának megszervezésére egy rendkívül egyszerű módszert alkalmaztak. Egy feladatsort kellett teljesíteniük: az egyes állomásokat és a feladatokat egy táblázat alapján kellett teljesíteni az osztályoknak.

   Halloween Ulloi suli 339

  Egy a halloween-osztályok közül

 

   A helyszínek az iskola különféle helyiségeiben voltak berendezve: tornaterem, osztályterem, öltözők, könyvtár, sőt az udvaron egy feladat eredményeként seprűből, partfisból, ingek, sálak, sapkák felhasználásával, no, meg nagy fantáziával halloween-bábúkat állítottak ki.

 

   Halloween Ulloi suli 286A feladatok mókásak voltak: múmia készítés, a „mi van a dobozban?” rejtély bátorságot igénylő feloldása – ugyanis, látatlanban kellett gumi és műanyag rovarok, kis állatkák közé belenyúlni, majd becsukott szemmel felismerni a kiválasztott „szörnyet.”

 

   Halloween Ulloi suli 134A sötétszobában a pókhálókat imitáló madzagok között – az elméletileg sötét, a valóságban félhomályban – és azokon elrejtett kis pókfigurákból kellett minél többet összegyűjteni.

   A célba dobás sem volt mindennapos: egy szűk kulcslyukon át kellett a pingponglabdát célba juttatni. 

 

Halloween Ulloi suli 101

   A fotósarkot éppen építette két tanárnő, s nem volt nehéz rábírni őket, hogy elsőként álljanak modellt a kész panelnél. A tornateremben pedig különféle ügyességi feladatokat kellett megoldani a gyerekeknek.

 

   Szó se róla, hatalmas pörgés volt a suliban, a tanárok sem maradtak ki a „jóból”: volt, aki jelmezt öltött, mások kifestették magukat – vámpírrá, csontvázzá, vagy boszorkánnyá változtak. sikerült többükről is – tanítványaikkal együtt – fotót készíteni.

 

   Egy másik nagyszerű dologba is belebotlottunk, igaz, nem lehetett nem kikerülni. Az ebédlőbe vezető folyosón a néhány nappal korábbi töklámpás készítő verseny jobbnál jobb darabjai sorakoztak.

  

Az egész napos eseményről készült képgaléria ITT tekinthető meg.

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas