AD-blacklist1

2019
nov.
18

Töklámpások az Őszi fesztivál sztárjai

Írta: szerk

tok leadSzerkesztőségünk a Fekete István Általános Iskolától kapott egy rövid hírt. Szilágyiné E. Katalin igazgató asszony a hagyományos Őszi fesztivál egy látványos eseményéről írt tudósítást. Örömmel adjuk közre a beszámolót.

 

 

 

Iskolánkban immár hagyomány az őszi szünet kezdete előtt az Őszi fesztivál elnevezésű programunk. Célunk megmutatni tanulóinknak, hogy az ősz nemcsak a természetben nyújt bőséges érezni-, látni- és ízlelnivalót, hanem a népi hagyományok, játékok tárházában is gazdag a választék.

 

    tok cikkSzámos kézműves tevékenység, ügyességi feladat, az őszi természet gyógynövényei és számtalan a tanagyagon túlmutató látnivaló és ismeretanyag gazdagította a napot. Természetesen nem maradt el a nap végén az ízletes kóstoló sem!

 

   Az idén még színesebbre sikerült a program, hiszen a ráhangolódást az előzetesen meghirdetett TÖKFARAGÓ verseny színesítette, ahol október 25-ig lehetett nevezni töklámpások készítésével.
   Ismét gyönyörű, ötletes munkánk születtek!

 

   Jó volt látni, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a szülők fantáziája, ötletessége is kimeríthetetlen. A beérkezett pályamunkákat 3 tagú „pártatlan” zsűri értékelte.


   A program sikerét tanulóink tevékeny részvétele, a szülők részéről érkező pozitív visszajelzések, elégedett hangvételű megnyilvánulások adják.