AD-blacklist1

2019
szep.
16

Elsősök különleges avatása

Írta: szerk

avat leadAz elsősök avatása a Kőbányai Fekete István Általános Iskolában egy különleges program, melyre büszkék vagyunk mindannyian, akik itt tanulnunk, dolgozunk. A nem mindennapos avatást szeptember 12-én tartották meg a negyedikesek közreműködésével.

 

 

Hogy miért is?

  

   Szeretnénk, ha a hozzánk járó gyermekek szülei és tanítványaink is tudnák, éreznék, hogy mi gyermekközpontú és színvonalas programokat kínáló intézmény vagyunk. Jó alkalom volt ez a délelőtt a közösségépítésre, iskolánk gyermekbarát profiljának erősítésére. avat1Jó volt látni az elsősök csillogó szemét, ahogy ünneplőbe öltözve megjelentek szüleik kíséretében. Jó volt látni azt is, hogy milyen izgalommal várták a próbatételek után az igazi avatást. Jó volt látni, hogy büszkén vallják magukat a Kőbányai Fekete István Általános Iskola diákjának, ahogy mi pedagógusok is naponta örömmel és jó érzéssel kezdjük a munkát!

 

De milyen is nálunk az avatás?

 

   Szeptember 12-én került sor a kis első osztályosok avatási próbatételére. Nagy izgalommal gyülekeztek a gyerekek az iskola tornatermében. Rövid köszöntés és biztatás után az osztályokra több megmérettetés is várt.

   avat2Az állomásokon negyedik osztályos diákok segítették a munkát. Játékos sorverseny, mozgásos játékok, mondóka és ének tanulás. A kis csapatok lelkesen vetették bele magukat a feladatok megoldásába; örömmel állapítjuk meg, mindenkinek sikerült.

   Másnap, pénteken következett a fogadalomtétel és a hozzá kapcsolódó ünnepélyes műsor. Leendő elsőseink fogadalomtételünkben ígérték meg, hzogy mindig szorgalmas, tisztelettudó diákok lesznek. A kis elsősök iskolajelvényt, névre szóló oklevelet kaptak ajándékba, mely igazolja, hogy igazi szorgalmas tagjai iskolai közösségünknek.

 

   Felejthetetlen délelőtt volt ez minden gyerek és felnőtt számára egyaránt. 
   Köszönet a megjelent szülőknek, hozzátartozóknak, szervező kollégáimnak és a műsorban részt vevő és segítő negyedik osztályos tanulóinknak!

 

Kovács Aranka