AD-blacklist1

2019
szep.
07

Rátz Tanár Úr Életműdíj - pályázat

Írta: szerk

RG Ratz tanar ur 007Az Ericsson Magyarország, a Graphisoft SE és a Richter Gedeon Nyrt. által közösen alapított díjat a Fasori Gimnázium legendás hírű matematikatanáráról, Rátz Lászlóról nevezték el. A díj elnyerésére ez évben is kiírta a pályázatot az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriuma.

 

 

A díjra a közoktatás 5-12. évfolyamain biológiát, matematikát, fizikát vagy kémiát tanító (vagy egykor tanító) tanárok terjeszthetők fel, akik kimagasló szerepet töltenek be a tantárgyak népszerűsítésében és a tehetséggondozásban.

   Az elismerést – amely másfél millió forintos díjazás jár – minden évben tantárgyanként két-két tanárnak adják át az MTA dísztermében.

 

    ratz tanar urA díjakat a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat díjbizottságai, a Magyar Kémikusok Egyesülete, valamint a Magyar Biológia Társaság, a Magyar Biofizikai Társaság, illetve a Magyar Biokémiai Egyesület ajánlásai alapján a három cég által felkért Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért Kuratóriuma ítéli oda az adott év kitüntetettjeinek.

(képünkön Rátz László; forrás: wikipédia)

  

    A hat tudományos társaság a beérkezett ajánlásokat a fenti feltételek szellemében értékeli, s ennek alapján teszi meg javaslatait a díjazottakra 2019. október 15-ig.

 

   Ezen javaslatok alapján hozza meg döntését az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért Kuratóriuma 2019. október 22-ig. A díj átadására várhatóan 2019 novemberében kerül sor.

 


   Az írásos felterjesztéseket (Pályázati adatlapot) legkésőbb 2019. október 1-jén éjfélig várják az

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

email címre.


További információk ITT olvashatók.