AD-blacklist1

2019
jún.
21

Délnyugati végeken

Írta: szerk

Szechenyi Hatartalanul leadA Kőbányai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai a Határtalanul program keretén belül Szlovéniába és Horvátországba látogattak el május 20-23-a között. Csenki Katalin beszámolója.

 

 

 

 

A kirándulást előkészítendő, a diákok a Nemzeti Múzeum török kori programján vettek részt és a lendvai születésű Zala György munkáit nézték meg a világhírű Hősök terén.

 

   Az előkészítő szakasz lezárásaként egy, a tanárok által összeállított Délvidéki kisfilmet tekintettek meg, táncot tanultak, feladatlapot töltöttek ki.

 

A továbbiakban így ír a krónikás: 

 

   „A kiutazott diáksereg fő hadiszállása Lendván volt, ahol főleg a vár örvendett népszerűségnek. A lendvai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vendégei voltunk, ahol Dr. Zágorec-Csuka Judit tanárnő vezetett körbe bennünket.

   Nagyon szerettük volna látni a Bakonaki-tó zöld tündéreit, helyettük a csodaforrás gyógyvizével értük be, és Radamoson egy helyi asszony, Marika néni kiváló házi sütésű kenyerét kóstoltuk meg.

   Horvátországban nagy élmény volt a csáktornyai Zrínyi vár, és főként a titkos alagútrendszer felfedezése. Bátran kimondhatjuk, hogy a varasdi várat találtuk a legszebbnek, és az egész társaságot ámulatba ejtette az épp renoválás alatt lévő eszéki Szent Mihály-templom.”

  

 

Szechenyi Hatartalanul

 

   Valamennyi programot képtelenség leírni, de a tanulók a mai napig emlegetik közös emlékeiket, melyek nem jöhettek volna létre a Határtalanul program támogatása nélkül.

 

   Az utazást lezáró szakaszra június 11-én került sor, ahol – többek között – levetítettük a kinti felvételekből készített filmünket.