AD-blacklist1

2019
máj.
22

Kiváló kémiatanárok kerestetnek

Írta: szerk-OGY

RG Futaceg 15Általános, közép- és szakközépiskolai, valamint szakgimnáziumi tanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma, az idén már a 21. alkalommal. A rangos elismeréssel személyenként 500 ezer forintos díj is jár; a díjátadásra 2019. őszén kerül majd sor.

 

 

A 10kerkult.hu szerkesztősége több éve vesz részt a díj átadásán a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában. Rendkívül megkapó és kedves színfoltja az eseménynek, hogy a hivatalos laudáció mellett a díjazott kémiatanárok egykori vagy éppen jelenlegi tanítványai is elmondják, hogyan látták ők a tanárukat.

   

RG kemiatanar díj 107

 Kémiaoktatásért díjátadó az MTA könyvtárában (archív fotó - 10kerkult.hu)

 

A jelöléseket 2019. július 1-jéig lehet beküldeni

a pályázati kiírásban részletezett feltételek szerint.

 

   RG kemiatanar díj 97A felhívást prof. dr. Szántay Csaba, a kuratórium elnöke (képünk) ajánlja figyelmükbe:

  

   „Szeretném őszinte elismerésemet, tiszteletemet és hálámat kifejezni mindazon kiváló kémiatanároknak, akik ebben az országban (és azon túl) tevékenykednek, és akik közül évről-évre kikerülnek az alapítvány díjazottjai. Kérem mindazokat, akik ismerik a jelen és a jövő kiváló kémiatanárait, hogy jelöljék őket erre a díjra, hiszen nagyon is szükségük van a biztatás minden formájára, a világnak pedig rájuk…”

 

   A pályázati kiírás IDE KATTINTVA érhető el.