AD-blacklist1

2019
máj.
22

Szelle-siker a kőbányai bölcsődék sportnapján

Írta: Oszvald György

Bolcsis sportnap 304leadHagyomány a Bölcsődei dolgozók sportnapján, hogy az eredményhirdetés előtt egy neves színész, énekes ad egy rövid műsort. Az idén Szelle Szilárd volt a főszereplő, s Gábor Zsanett hatásos szervező munkájának köszönhetően, nem csak énekesként…

 

 

A bölcsődei dolgozók – ugye, itt felnőttekről beszélünk – úgy játszottak, küzdöttek, mint a gyerekek. A teremben és a szabadban egyaránt kellett ügyességi feladatokat megoldaniuk. A szervezők és a Kocsis Sándor Sportközpont munkatársai mindent megtettek, hogy a feladatok egyszerre legyenek mókásak és viszonylag könnyen teljesíthetők. A versengés egy alapos bemelegítéssel kezdődött.

 

   Bolcsis sportnap 113A kosárra dobás, a konzervdobozok leütése gumilabdával és a darts nemigen okozott gondot, az idén újdonságnak számító, a reflexeket próbára tévő célbaszúrás viszont izgalmas volt. Egy hajlékony gumi tőrrel kellett a tábla különféle helyein felvillanó, s 1-2 másodpercig világító fényeket megszúrni. A találatot számláló jelezte.

  Bolcsis sportnap 543A műfüves pályán a csizmával célbadobás igencsak próbára tette a játékosok ügyességét, míg a mocsárjárás feladat az összehangolt csapatmunkára épített. Aki nem lépett egyszerre, az bizony a földre, pardon, a mocsárba kényszerítette a többieket.

   Bolcsis sportnap 332A foot-golf egy sajátos változata a távolságbecslést és a rúgóerő összhangját tette próbára. A focilabda karikén belülre rúgása, bár csak 5-6 cm-re volt a karikától, meglehetősen sok gondot okozott, ha túl nagy erővel rúgták meg. És itt az idő volt a legfőbb ellenfél!

   Érdekes és sok-sok nevetést kiváltó versenyszám volt a kakis-pelus szlalom: az apró műanyag rudacskák nagyon gyorsan kicsúsztak a pelusból, ha túl gyors volt a bóják kerülgetése; felszedni, s visszarakni – időveszteség volt!

  

   Az egyes versenyszámokban „fogadott bölcsődei dolgozó” minőségben részt vett Szelle Szilárd énekes, musical színész is. A program végén szenzációs műsorral kedveskedett a „nagy gyerekeknek”.

 

   Bolcsis sportnap 190Hogyan került kapcsolatba Gábor Zsanettel?

   – Van Kőbányán egy Musical Plusz néven futó előadássorozat, s tavaly decemberben én is felléptem ennek egyik állomásán. Zsanett részt vett ezen az előadáson az anyukájával és a gyerekeivel. Tetszett neki a produkcióm, s azóta is tartjuk a kapcsolatot. Amikor végleges lett a bölcsődei nap időpontja, egyeztetve a szervezőkkel, meghívott erre az eseményre. Ez durván két hónappal ezelőtt történt. Hát, most itt vagyok, s nemcsak fellépőként, de a Zsivaj utcai Apró Csodák Bölcsőde csapatának tagjaként is részt vállalok a feladatok teljesítéséből. (képünkön Szelle Szilárd és Gábor Zsanett)

   – Mit kell tudni Szelle Szilárd színművészről?

   – Tihanyi srác vagyok, a színjátszás alapjait egy musical színjátszó kör tagjaként a szülővárosomban tanultam. Veszprémben jártam gimnáziumba, s egyfajta folytatásként, a gimnazista évek alatt, a Pannon Várszínház segédszínésze voltam. Amikor pedig Budapestre kerültem, a Madách Színház és az Operett színház stúdiójában tanultam és végeztem musical-operett szakon. Jelenleg a Karinthy Színházban dolgozom, emellett különféle alkalmi társulatokkal vállalok előadásokat.

   – Jól éneklő fiatalokból sok van, de az nem biztos, hogy mindegyikükből musical színész lesz. Ha lesz, akkor mi az erősebb oldal? Inkább színésznek vagy inkább énekesnek kell lennie a szerencsésnek?

   – Hát, ez a műfaj nagyon komplex, és a sorolt készségekhez azért hozzá tenném a tánctudást is. Akár többféle műfajban is. Lehet, hogy valaki csodálatos Hamlet, énekelni is tud, de cseppet sem idézi Fred Astaire-t… Úgy érzem, bennem megvan a komplexitás, de az is egyértelmű, hogy még a pályám elején vagyok, s a lehető legjobb akarok lenni!

   Bolcsis sportnap 818A tehetség elég korán megmutatkozik; volt-e része abban a „szerencsében”, hogy elmaradhatatlan szereplője volt a különféle iskolai előadásoknak, akár az általánosban, akár a középiskolában?

   – De mennyire! Az október 23-ai ünnepségre ki mondja el a verset? Hát Szilárd! Az irodalom tanárom főleg azért szerette, ha fellépek, mert amellett, hogy szerettem a verseket, gyorsan meg is tanultam őket. De, ha kellett, szívesen énekeltem is.

   – Két-három éves távlatban gondolkodva mit szeretne elérni? Vannak-e szerepálmai?

   – Igen, vannak musical szerepálmaim. Ilyenek a Rómeó és Júliából Mertcutio, a Vámpírok báljából Alfréd, a hősszerelmes szerepe, de szeretnék egy mai magyar tévés sorozatban is szerepelni, mint főszereplő. Ez utóbbit főleg azért, hogy az emberek ne csak mint színházi, de filmes színészként is megismerjenek.

   – Milyen tévé-sorozatra gondol?

   – Szívesen benne lennék egy Drága örökösökben, vagy, a már 20 éve töretlen népszerűségnek örvendő Barátok köztben. Ez utóbbiban mintegy másfél éve már kaptam egy rövidke epizódszerepet.

 

   És, ha már versenyről tudósítunk, alapvető, hogy a bölcsődék közt kialakult sorrendet is közreadjuk. Az eredményhirdetést és az érmek átadási ceremóniáját Nagy István, a Kocsis Sándor Sportközpont igazgatója vezényelte.

 

   Holtversenyben első helyezést ért el az összes résztvevő bölcsődei csapat:

Apró Csodák Bölcsőde, Gyermeksziget Bölcsőde, Apraja Falva Bölcsőde, Fecskefészek Bölcsőde, Szivárvány Bölcsőde, Napsugár Bölcsőde, Manóvár Bölcsőde, Gyöngyike Bölcsőde.

   

Bolcsis sportnap 607

  

   A játékos versengés egyik vállalt alapfeladata, hogy része legyen a közösségek építésének, ugyanakkor alkalom arra, hogy jutalmazzák az év közben kiválóan teljesítő dolgozókat is.

 

 

   Testuleti APR 106A díjakat a versengést megelőző napokban a legmagasabb szakmai elismeréssel, az Akócsi Ágnes-díjjal kitüntetett Göncziné Sárvári Gabriella, a Kőbányai Egyesített Bölcsődék vezetője (képünk) adta át Weeber Tibor alpolgármesetrrel közösen. Göncziné Sárvári Gabriella részletesen indokolta és bemutatta egy-egy díjazott tevékenységét.

 

   Kölyökadémia helytartó díjat kapott: Berneczei Márta (Manóvár Bölcőde)

   Kölyökmenedzser díjban részesült: Palkovics Éva (Napsugár Bölcsőde), Csomorné Mechler Ida Krisztina és Deákné Örömi Zsuzsanna (Apró Csodák Bölcsőde)

   Fakanál virtuóz díj birtokosa lett: Balog Rózsa (Gyermeksziget Bölcsőde)

   Ételgyártó kiskukta díjban részesült: Szlávik Istvánné (Apró Csodák Bölcsőde)

   Épülettisztasági technikus díjat érdemelt ki: Molnár Gyöngyi Márta (Fecskefészek Bölcsőde)

   Ruházat tisztasági ügyintéző címet kapott: Gulyás Róbertné (Apró csodák Bölcsőde)

*

   A Bölcsődék Egyesülete szakmai elismerését az április 21-én ünnepelt Bölcsődék napjához kötik. A díjat az ország négy olyan szakembere kaphatja meg, akik kiváló munkájukkal hozzájárulnak a hazai bölcsődei hálózat szakmai fejlődéséhez.

   Göncziné Sárvári Gabriella 1990-ben kezdte meg bölcsődei munkáját, s dolgozik a kőbányai bölcsődék fejlődéséért.

*

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas