AD-blacklist1

2019
ápr.
26

Hangszerteszt gyerekeknek a Kroó Zeneiskolában

Írta: szerk

night4leadHarmadik alkalommal rendezték meg a Kroó Zeneiskola Éjszakáját dr. Széll Rita intézményvezető kezdeményezésére március 29-én. Füzesséryné Dudás Eszter rövid összefoglalója nem csak a kellemes délutáni és esti előadások, produkciók összefoglalása: figyelemfelhívó is egyben az április 27-ei nyílt nap rendezvényeire.

 

  

 

A programokat nagyon sokan látogatták. Az esti órákban több együttes adott hangversenyt. A Fúvószenekar koncertjén népszerű dallamok, filmzenerészletek nyitották a zenekarok bemutatkozását Orbán Ádám vezetésével.

   A Kroó Baroque Ensemble francia operák tánctételeiből mzsikált, majd a Kroó Ifjúsági Zenekarral közösen G. F. Händel: Vízizenéjének Menüett és Rigaudon tételeit mutatták be. Koncertmester: Füzesséry Attila, continuót Tegyei Zoltán játszott csembalón.

   night3

 

   A Fuvolazenekar a legnépszerűbb klasszikus dallamok – W. A. Mozart: Kis éji zene, Beethoven: Für Elise – részletei mellett kortárs zenét és könnyűzenei feldolgozásokat is játszottak Farkas Sára vezetésével.

   A Magánének tanszak és az Operastúdió műsora különböző mesék világába repítette el az érdeklődőket Majsai Julianna vezetésével. A Gitár- és Harmonikaegyüttesek közös koncertjén a reneszánsztól a kortárs zenéig különböző stílusokban mutattak be tánctételeket és karakterdarabokat. Együttesvezetők: Rogovszky László és Sőtér Károly.

  

night1

 

   A Kroó Zeneiskola programsorozatát a Kroó Szimfonikus Zenekar Orosz estje zárta. Prokofjev Péter és a farkas című zenés meséjét adták elő, narrátor Gál Anna, a Szent László Gimnázium színészhallgatója volt. Közreműködő tanárok: Bordás Eszter, Mindszenti Annamária, Rábai Benedek – hegedű; Babay Béla – brácsa; Kührner Krisztina – gordonka, Fánczi Gábor – nagybőgő; Kovács Eszter – fuvola; Pintér László Zsolt – oboa; Héja László – klarinét; Wehner Márton – fagott; Bakó Gergely – trombita; Kristóf Ádám – kürt; Kovács Bernadett – zongora. 

 

   Az együttesek következő közös szereplésére április 27-én, szombaton, az iskola Nyílt Napján kerül sor, ahol az előadások meghallgatásán túl hangszerbemutatóra és a hangszerek kipróbálására is lehetőséget kapnak az érdeklődők.

 

A Kroó-night képgalériája ITT tekinthető meg, a Centrum TV összefoglalója a plakát alatt látható, a kíváncsiaknak pedig egyfajta kedvcsinálóként a 2017-es nyílt nap eseményeit ajánljuk – ITT  

 

20190427 nyiltnap