AD-blacklist1

2012
nov.
08

FTC: negyedmilliárdos szerencse

ftc logo sportforum.huNagyvonalú támogatásként 250 millió forintot adományozott a Szerencsejáték Zrt. az FTC-nek. Közpénzből és állami pénzből hozzák helyre a klubpénztár egyenlegét.


Honlapunk néhány hete közérdekű adatokra hivatkozva már hírül adta, hogy a közép-pesti önkormányzatok „belügye” lett a Ferencvárosi TC: közpénzekből töltötték fel az egyesületi kasszát.


Most egy újabb fordulatot vett ez a sajátos „mecenatúra”: ezúttal az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. pumpált bele a klubba negyedmilliárd forintot. Mint az atlatszo.blog.hu írja, a Szerencsejáték Zrt. „honlapján a közérdekű adatok között közzé teszi a törvényben meghatározott szerződések listáját. 2012-ben „közérdekű célok megvalósításához" jogcímen az év első kilenc hónapjában összesen 844 millió forintot adományozott a cég, a legnagyobb támogatásban, 250 milliósban a Ferencváros részesült.” (…)
A Ferencváros Torna Club nyilvánosan ismerhető támogatói: Budapest Főváros IX. kerülete Ferencváros Önkormányzata; Budapest Főváros VIII. kerülete Józsefváros Önkormányzata; Budapest Főváros X. kerülete Köbánya Önkormányzata; Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata. A labdarúgócsapat támogatói a Groupama Garancia Biztosító, a Provident, a Fővárosi Gázművek, SEAT, NIKE. A Szerencsejáték Zrt.-t nem említik.”


Az atlatszo.blog.hu teljes írása itt olvasható.