AD-blacklist1

2011
okt.
03

Továbbra is kieső helyen állnak

Fradifoci1A címvédő Videoton megszerezte idénybeli első győzelmét idegenben: a székesfehérvári csapat 1-0-ra nyert a Ferencváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.


A mérkőzés pikantériáját az adta, hogy a két együttes legutóbbi találkozásakor, március közepén a Videoton 5-0-ra győzött az Albert Stadionban, és a címvédő fehérváriak azóta nem nyertek bajnoki meccset idegenben.
Az első félidőben a Ferencváros végig támadólag lépett fel, egyértelműen aktívabb volt riválisánál. Sok helyzetet ugyan nem tudtak kialakítani a hazaiak, de jóval többet birtokolták a labdát. Negyedóra elteltével egy védelmi megingást kihasználva mégis a Videoton szerzett vezetést, és előnyét megőrizte a szünetig. A találat után leginkább küzdelmes mezőnyjáték folyt a pályán, egyre több szabálytalansággal, így a színvonal messze elmaradt a várttól.
A második felvonásban is számtalan szabálytalanság tördelte a játékot, ennek ellenére ez a félidő élvezetesebbre sikeredett. Elvétve néhány helyzet is akadt mindkét oldalon, de mindegyik kimaradt, így 1-0-ra nyert a Videoton, amely ezzel megszakította hosszú, több mint féléves idegenbeli rossz sorozatát. Az FTC ezzel a vereséggel továbbra is kieső helyen áll.


Ferencváros-Videoton FC 0-1 (0-1)
Albert Stadion, 5000 néző, V: Kassai
Gólszerző: Alves (15.)

 

 

 


 

Az NB II Nyugat csoportjában, az MTK a Hungária körúti Hidegkuti-stadionban nyert a Dunaújváros ellen 4-0-ra.


 

 

(MTI)