AD-blacklist1

2011
okt.
01

Torghelle-gól, de kispesti vereség

torghelleA több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Honvéd ugyan kétszer is egyenlített, végül 3-2-re kikapott a vendég Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén. A Paks története során először győzött a Bozsik Stadionban.


Az első félidőben egyértelműen a Honvéd akarata érvényesült, a Paks a félpályát is alig lépte át, azonban ritka ellentámadásai nagy veszélyt jelentettek, s egy ilyen gyors akcióból a szünet előtt Böde révén váratlanul vezetést szereztek a vendégek, akik ráadásul Akassou kiállítása miatt emberelőnybe is kerültek.
A folytatásban annak ellenére a Honvéd támadott, hogy csak tíz játékossal küzdött, azonban ez kiváló alkalmat kínált a Paksnak, hogy gyors ellentámadásokkal kihasználja létszámfölényét. Először a hazaiak próbálkozásait koronázta siker, Botis egyenlített, azonban a román csapatkapitány pár perccel később már negatív hős volt, mert eladott labdájára lecsapva Vayer szerencsés körülmények között ismét a Paksot juttatta előnyhöz. A kispestiek viszont ezt követően sem adták fel a küzdelmet, s Torghelle visszatérését góllal ünnepelte, de a továbbra is támadásra koncentráló Honvéd fellazuló védelmét kihasználva egy újabb gyors vendég kontra után Vayer eldöntötte a találkozó három pontjának sorsát.


Budapest Honvéd-MVM Paks 2-3 (0-1)
Bozsik stadion, 2500 néző, v.: Farkas
Gólszerzők: Botis (62.), Torghelle (68.), illetve Böde (43.), Vayer (66., 76.)
Kiállítva: Akassou (45.)


(MTI) (fotó: flickr.com)