AD-blacklist1

2011
szep.
26

Pénz érkezett az Üllői útra

 

kubatov ftcA Groupama Garancia Biztosító révén gyémántfokozatú támogatója lett a Ferencváros labdarúgócsapatának. A hétfői sajtótájékoztatón Kubatov Gábor klubelnök elmondta, hogy a megállapodás három évre szól, de konkrét összeget nem említettek a felek.

 

- Ahogy korábban székfoglalómkor mondtam, rendet kell tenni, az bizalmat teremt, s akkor lesznek támogatók. A Ferencvárosnak nincsenek titkai sem gazdaságilag, sem szakmailag - jelentette ki Kubatov (képünkön), aki külön köszönetet mondott Yann Menetrier-nak, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatójának, hogy elsőként állt a Ferencváros mögé. A klubvezető elárulta, további három-négy szponzorral tárgyal, s reményei szerint velük is még idén aláírják a szerződéseket.
- Eddig is nyújtottunk támogatást a Ferencvárosnak az Európa Liga-szerepléshez, s most ezt folytatjuk. Azért az FTC-re esett a választásunk, mert Magyarország legeredményesebb egyesülete. Tudjuk, hogy az elmúlt években sok nehézségen ment keresztül a csapat, de hiszünk a megújulásában, amely nagy kihívás, de mi ebben szeretnénk segíteni - mondta Menetrier, aki hozzátette, a cég különösen fontosnak tartja a sporttámogatásokat, s Franciaországban olyan labdarúgócsapatokat szponzorálnak, mint az Olympique Lyon, az Olympique Marseille, az AJ Auxerre és a Girondins Bordeaux.
Kubatov a támogatással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a Groupama az anyaegyesülettel köt szerződést, már csak azért is, mert még nincs végleges egyezség a többségi tulajdon átvételéről a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. esetében, de a hirdetési felületeket a futballcsapatnál kapja. Hozzátette, a szponzoráció révén befolyó összeg a Ferencváros érdekeit szolgálja, s a pénzt az anyaegyesülettől folyósítják tovább.
(MTI) (fotó:hatharom.hu)