AD-blacklist1

2020
jan.
16

10 érdekesség a sport világából

Írta: szerk

sport leadA sport egy rendkívül fontos dolog. Gondoljunk csak a rendszeres testmozgás fontosságára. A sportesemények is lényegesek, hiszen a világhírnévvel örökre beírhatjuk magunkat a sport történelmébe, persze csak akkor, ha egy-egy magyar csapat, vagy sportoló ér el sikereket. Most 10 érdekes sport tényt mutatunk be.

 

 

1. A Nissan és az ő titka – ami már nem is annyira titok


   A Nissan az autóversenyeken csakis a 23-as számot használja, mivel a második számot „ni”-nek, míg a harmadikat „san”-nak ejtik. Ebből a két szótagból pedig a „nissan” szó olvasható össze.


2. Görögország és Ausztrália


   A modern olimpia 1896 óta működik. Ettől az időtől kezdve, mindössze két ország, Görögország és Ausztrália vett részt minden játékban, az Unibet sportfogadás adatai alapján.


3. A Tour de France ötszörös győztese


   Miguel Indurain, a Tour de France ötszörös nyertese. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a nyugalmi pulzusa 28 ütés/perc.


4. James Fixx balszerencséje


   A jogging szót mindenki ismeri. Magyarul kocogást jelent. A jogging szó megalkotója, James Fixx volt. A sors fintora, hogy éppen kocogás közben, szívrohamban halt meg.


5. India és az első aranyérem


   India 1900-ban csatlakozott az olimpiához, azaz vett részt az olimpiai játékokon és összesen 38 évet kellett várniuk, hogy az első olimpiai aranyérmet hazavigyék.


6. A kosárlabda mérete


   A kosárlabda átmérője pontosan a fele a kosárlabda gyűrű átmérőjének.


7. Shaquille O’Neal sikere


   Az amerikai profi kosárlabdajáték kiemelkedő alakja, Shaquille O’Neal, profi sportkarrierje során, mindössze egyetlen egyszer lőtt hárompontos gólt.


8. A brazilok, fociban verhetetlenek


A brazil fociválogatott tartja a csúcsot, már ami a sorozatos győzelmet illeti, ugyanis 1993 és 1996 között összesen 35 alkalommal sikerült győzedelmeskedniük, a Bet365 mobil fogadás adatai  


9. Harry Potter és a kviddics


   Aki olvasta a Harry Potter könyveket, jól tudja, hogy mi is az a quidditch, vagy ahogyan magyarosan ejtjük: kviddics. Ez a játék, ma már nem csak egy elismert sport, hanem bajnokságot és világbajnokságot is rendeznek ebből a sportból.


sarkany repulo2

 

10. A sárkányrepülés, mint sport


   Nem is gondolnánk, hogy a sárkányrepülés is profi sportnak számít. Nos, Tahiföldön ez a sport is a profi sportok skáláját színesíti.