AD-blacklist1

2019
aug.
09

EB-re készül a női röplabda válogatott Szombathelyen

Írta: szerk

savaria4A női röplabda-válogatott Eb főpróbája lesz Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott belga szövetségi kapitánya és csapata számára az augusztus 10-től 14-éig tartó Savaria Kupa.

 

 

 

 

A magyar szövetség honlapján a szakember kiemelte: a szombathelyi helyszín, valamint torna „ideális edzőtábor és verseny” az éppen két hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra, amelynek Budapest társrendezője.


    savaria1„Négy meccset játszunk öt nap alatt, ami tökéletesen szimulálja az Eb időbeosztását. Ez tényleg az utolsó felkészülési lehetőség, ahol meghozom a döntést, hogy a jelenlegi 18 játékosból, ki lesz az a 14, aki részt vesz majd az Eb-n” – mondta Jan De Brandt (a képen középen)

 

   Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere (képünkön balra) azt emelte ki, hogy a Savaria Kupa immár egy fogalom, hiszen 1973 óta rendezik meg Szombathelyen, az idén immár 38. alkalommal. Azt szeretném kérni az ide látogatóktól, hogy nézzék meg Szombathely látnivalóit és jöjjenek vissza a későbbiekben is magánemberként.” (a képen jobbra: Bodovics Hanna, a válogatott tagja)

 

    progiA 38. Savaria Kupán négy, ugyancsak Eb-résztvevő válogatott – Franciaország, Görögország, Spanyolország, Szlovénia – társaságában indul a magyar együttes. A mérkőzések helyszíne az Aréna Savaria.

   

   A felkészülési tornára a belépés ingyenes lesz.


   A magyar válogatott kerete:

 

   feladók: Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna;

 

   ütők: Bokorné Liliom Rita, Dékány Bernadett, Miklai Zsanett, Németh Anett, Pallag Ágnes, Sándor Renáta, Szakmáry Gréta, Török Kata, Villám Lilla;

 

   centerek: Bodovics Hanna, Gyimes Zsófia, Nagy Eszter, Pekárik Eszter;

 

   liberók: Molcsányi Rita, Lékó Lilla, Tóth Fruzsina

 

   A  szeptember 8-ig tartó Eb-n a magyar válogatott a Papp László Sportarénában játssza csoportmérkőzéseit, első ellenfele augusztus 23-án Észtország lesz, míg a folytatásban Romániával, Azerbajdzsánnal, Horvátországgal és Hollandiával mérkőzik meg.

 

MTI; Magyar Röplabda Szövetség; fotó: hunvolley.hu