AD-blacklist1

2019
jún.
07

Tekeparádé Győrben

Írta: Oszvald György

Teke Gyor A 798Június 1-jén kezdődött és 9-én, vasárnap ér majd véget a Győrben megrendezett teke Ipartechnika Kupa 2019 - 12. Kristyán Zsuzsa Emlékverseny. Szerkesztőségünk a szerdai versenynapon vett részt, s jelen lesz a vasárnapi finálén is.

 

 

Örömmel tettünk eleget az egy hónappal korábbi meghívásnak, már csak azért is, mert mind a bajnoki fordulók egyikén, mind a májusi Kató Ferenc Emlékversenyen találkoztunk győri tekézőkkel, akik nagy tisztelettel szóltak a névadó Kristyán Zsuzsáról, másfelől – érthető módon – dicsérték a Győr-Szolg Tekecsarnokát. Megjegyezzük, nem véletlenül.

 

   Teke Gyor A 731A szerdai nap kiemelkedő eredménye volt Ley Attila (Oroszlányi) teljesítménye: 621 fával jelenleg az eddigi legjobb eredményt érte el, mely várhatóan dobogós helyezést is jelent számára.

 

   Vasárnap délután parádés csatáknak szurkolhat majd a közönség, hiszen több világbajnok is pályára lép. Méhész Anita, Kakuk Levente, s egymás ellen játszik a répcelaki Brancsek János és fia, ifj. Brancsek János, aki 19 évesen a Világkupa dobogójának 3. fokára állhatott!

 

*

KZSNémethné Kristyán Zsuzsa

 

   ötszörös világbajnok versenyző – akit itthon hat alkalommal választottak meg sportágában az év játékosának és a Kisalföld szavazásán is két alkalommal ő nyerte el a megye legjobb női sportolójának járó díjat – 2007. szeptember 14-én, ötvenegy évesen, súlyos betegség után hunyt el.

 

  Emlékét a róla elnevezett nagyszabású teke verseny őrzi.

 

 

fotó: szervezők; 10kerkult.hu/OGY