AD-blacklist1

2011
nov.
12

Jég veled újra, Kőbánya!

koripalya 245leadNovember 12-én, szombaton egy kisebb avatóünnepséggel és sportbemutatóval megnyílt a téli szezonra a kőbányai jégpálya. Az új sátoros „csarnok” és a tavalyi nyitott pálya között rettentő nagy a különbség. Minőségi különbség.


Ég és föld – röviden, tömören így jellemezhető a különbség a tavaly télen, 2010 decemberében megnyitott jégpálya és a most szombaton, november 12-én avatott jégpálya között. Csak egy közös pont van: a helyszín, a Halom utca 40-42. A differenciák: az előző nyitott volt, egyenetlen volt a jégfelülete, egyszerű furnér-palánksor vette körbe, öltöző gyanánt egy kis sátorocska szolgált, a mostanit fémvázas sátor borítja, normál, strapabíró palánk szegélyezi, külön helyiségben van a büfé, a kassza és a korcsolyakölcsönző és külön padsor áll a megpihenni akarók rendelkezésére. Szóval ez a mostani minden tekintetben szebb, jobb és korszerűbb.


Mint az avatáson kiderült, a kőbányai önkormányzat már hónapokkal ezelőtt lebonyolította a közbeszerzést – 20 millió forintot különített el erre a célra –, így a győztes pályázónak volt ideje kialakítani a jégpályát. A „mini csarnok” egészen 2012. március 15-ig nyitva lesz, naponta 8 és 22 óra között látogatható. Annyi a kikötés, hogy hétköznap 8 és 14 óra között kizárólag a kerületi óvodák, iskolák vehetik igénybe, és a korcsolyázás-tanulást szakavatott oktatók segítik, az amatőr korcsolyázóknak, jégkorongosoknak pedig marad a nap többi része. Ami fontos: a tavalyi árakon. (Persze a pontos időbeosztásért érdemes a pálya üzemeltetőjét helyben felkeresni.) Ha már jéghoki: Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong-szövetség főtitkára az avatóünnepségen elárulta, hogy a hokival ismerkedni vágyók számára a szövetség itt felszerelést is biztosít!


koripalya 096Az ünnepség után – amelyet Radványi Gábor alpolgármester és dr. György István főpolgármester-helyettes, egyben kőbányai parlamenti képviselő tartott – a kicsik és nagyok birtokba vették a jégpályát. A nyitóprogramban a legnagyobb tapsot – a kőbányai White Sharks amatőr jégkorongklub kölyökcsapata mellett – a Kiskakas Óvoda apróságai kapták. A csoport a bemutatótáncot átszellemülten, koncentrálva adta elő – úgy, ahogy a profi sportolók! Egy-egy bukfenc váratlanul becsúszott, de hát ilyenre a nagyok is képesek…
– Hát, meglehetősen nehéz helyzetben voltunk a héten, mert csak péntek délután tudtunk feljönni a jégre. És most, a megnyitó előtt tudtunk még egy kicsit gyakorolni. Egész héten a tornaszobában készültünk, ami, ugye, jóval kisebb ettől a pályától, meg hát mégse jég. Őszintén szólva, a tegnapi műsorpróbánk nem sikerült elég jól, de a mai bemutató kárpótolt. Bár az előadás biztosan jobb lett volna, ha többet tudunk jégen is dolgozni – avatta be lapunkat a felkészülés kulisszatitkaiba Kemerléné Suri Ildikó, az ovis csapat vezetője.
Hogy mennyire hasznos kezdeményezés volt a kerületi jégpálya, abból is látszik, hogy a korizás beépült az óvoda életébe.
– Akik most itt voltak, azok a Kiskakas óvoda gyerekei, egyfajta óvodás válogatott. Minden héten szerdán edzünk velük – tette hozzá Kemerléné. – A tavalyiak közül, főleg a középsős csoportból, többen már iskolába járnak, így őket pótolni kellett. De amikor foglalkozás van, mások is jöhetnek, hogy legalább alapszinten megtanuljanak korcsolyázni.

Szóval, kőbányai kicsik és nagyok: szabad a (jég)pálya!

 

A cikkhez kapcsolódó képgaléria megtekinthető ITT vagy a Galéria rovatban 

Egy kis ízelítő a megnyitóból:

(fotó és videó:10kerkult.hu/OGY)