AD-blacklist1

2012
okt.
18

Jóváhagyott sportpálya-pályázatok

koripalya 096Jól alakulnak a tervezett sportlétesítmény-fejlesztések, azaz a sportcsarnok és a jégpálya sorsa. Utóbbi már épül.


Mint az talán ismert, a  Kőbányai Diákok SE – amely a Kőbányai Darazsak kosárlabda-csapatok „gazdája” is egyben – a Kada utcai általános iskola tornacsarnokának modernizálására nyújtott be a sportcélú társasági adó-igénylést a kosárlabda-szövetséghez. A projekt teljes összege a tervezői költségbecslés alapján bruttó 480 millió forint, amelyből az önrész mértéke 144 millió forint, azaz ennyivel járult hozzá az önkormányzat. A szakszövetség kedvezően bírálta el a pályázatot. A teljes lezáráshoz még szükség lenne a gazdasági tárca egy dokumentumára, ami azonban még hiányzik.
A csütörtöki testületi ülésen jóváhagyta a grémium a KDSE-vel kötött korábbi megállapodás módosítását, ami szerint „abban az esetben, amennyiben a kivitelezést nem kezdi meg 2013. március 30-áig, az önrész összegét vissza kell utalnia az önkormányzat számára teljes egészében."
Vagyis addig muszáj a klubnak belevágni a felújításba. Az ülésen elhangzott, hogy ha minden jól alakul, akkor 2013 szeptemberében elkészülhet a sportcsarnok.


A White Sharks jégkorongklub szintén a TAO-törvény adta lehetőségeket kihasználva állandó jégpályát kívánt létesíteni. A hokiszövetség szeptemberben szintén kedvezően bírálta el a pályázatát, így megszavazott 111,9 millió forintos támogatást. Az önkormányzat által vállalt önrész itt 44 millió forint. A jégpálya építését már elkezdték az Ihász utcai sportbázison, várhatóan november második felében nyílhat meg.