AD-blacklist1

2011
okt.
05

Mohamed Aida is utazik a vébére

mohamedaidaHat újonc is helyet kapott a világbajnokságra utazó magyar vívóválogatottban, mellyel szemben három-négy érem megszerzése a szövetségi elvárás. A csapatban ott van a Törekvés SE vívója, Mohamed Aida is.


Az olaszországi Cataniában vasárnap kezdődő fő sportági versenyen a vívók az olimpiai részvétel kiharcolásához szükséges, emelt szintű pontokért is küzdenek. A kvalifikációs időszak ugyan csak 2012 márciusának végén zárul, de a vb-n elért eredmények jelentősen befolyásolják majd a ranglistákat. Kiemelkedő eredmény a magyaroktól a hagyományokhoz híven férfi és női párbajtőrben, valamint férfi kardban és női tőrben várható Szicíliában.
A női tőr csapatban ott van a Törekvés SE vívója, Mohamed Aida is. Solti Antal, a női tőrözők szövetségi kapitánya szerint komoly kihívás vár versenyzőire, mert a japánok esetleges legyőzése után a nagyon erős olaszok ellen kellene nyerni a négy közé jutásért.
„Ha a csapat mindegyik tagja jól vív, lehet esély erre" - fogalmazott. A szakvezető szerint ugyanakkor vereség esetén az ötödik helyet mindenképpen meg kell szerezni, hogy aztán legyen reális esély az olimpiai kvóta kiharcolására.


(MTI)