AD-blacklist1

2011
okt.
04

A fertőzés ellenére lesz torna

 

vizipolo1Csak szerdán kora délutánra ígértek eredményt az ÁNTSZ illetékesei a Honvéd vízilabdázóinak feltételezett fertőzése ügyében. A hétvégi, budapesti Eurokupa-torna nem marad el.


Több játékos megbetegedése miatt vasárnap törölni kellett a hétfő estére kiírt Vasas-Honvéd mérkőzést a férfi vízilabda ob I-ben, ugyanakkor hétfőn arról számolt be a fővárosi klub, hogy a hétvégi, budapesti Eurokupa-torna nem marad el és a helyszíne sem változik, így azt a 16 közé jutásért az eredeti terveknek megfelelően a Honvéd Kőér utcai uszodájában rendezik meg péntektől vasárnapig.


A Groupama-Honvéd valamennyi játékosának székletmintát kellett szolgáltatnia, miután a tbiliszi Eurokupa-selejtezőről többen is fertőzésgyanús állapotban, legyengülten érkeztek vissza Magyarországra. A Honvéd csapatával egy szállodában lakott Grúziában a holland Leiden együttese, amely ki sem tudott állni utolsó meccsére, mert gyakorlatilag nem maradt egészséges játékosa. Hollandiában már elkészültek a tenyészetek, s megállapították, hogy a vízilabdázók vérhasban betegedtek meg. Az EU-n belüli kötelező információszolgáltatás jóvoltából a magyar hatóságok vasárnap szereztek tudomást a történtekről, s így az ÁNTSZ képviselői megjelentek a Kőér utcában, a Honvéd vasárnap esti edzésén. Közölték, hogy hétfőn reggel minden, Tbilisziben járt pólósnak székletmintát kell adnia.

 

 


 

 A szerdai vizsgálatok kedvező végeredménye szerint azonban nem vérhas okozta a bajt, így a Honvéd vízbe szállhat szombaton az orosz Sturm, vasárnap pedig a német Würzburg ellen a kőbányai Kőér utcai uszodában.


 


(MTI)