AD-blacklist1

2011
szep.
29

A Szent László a király

Írta: Oszvald György

 

nk-3foci2 126Kettős győzelem a 41. Nemzetközi Sporttalálkozó zárónapján. A fiúk labdarúgásban győzedelmeskedtek a lányok röplabdában arattak diadalt. Ezzel a teljesítménnyel a fiúk – mindhárom napon első helyen végezve – nyerték az összetett versenyt, a lányok kiváló hajrával, a Konrad Lorenz Gymnasiummal holtversenyben végeztek az élen.

   A lányok voltak a frissebbek, már reggel nyolckor pattogott a labda a Szent László Gimnázium tornatermében. Délelőtt 10 órára a hazai lányok már a második, „kiütéses” győzelmükön voltak túl, így csoportelsőként egyenes útjuk volt a döntőbe.

Szent László Gimnázium – Realgymnasium - Bozen 2:0 (20, 26)

   A fiúk kemény, néhol durva, de még a sportszerűség határán belül maradó mérkőzéseken vívták ki a döntőbe jutást. Itt azonban meggyűlt a bajuk a geinslingeni gimnazistákkal. 0:1, 1:1, 1:2 majd 2:2 lett az állás a mérkőzés folyamán, illetve annak a végére. Következtek a büntetők, ahol a vendégek a negyedik körben hibáztak, így a döntőt a hazai csapat nyerte.

Szent László Gimnázium – Michelberg Gymnasium – Geislingen 2:2,

a büntető rúgásokban 4:2.

A döntő mindkét magyar gólját Bella Máté lőtte. A másodikat, mint a délelőtti meccsen is tette, amolyan Csikar-szögből csavarta a hálóba!

Midezek után este nyolckor gyűltek össze a diáksportokók a Kőrösi Kulturális Központ színháztermében. A díjkiosztóra és a verseny bezárására készülődtek. Miután a vendégek elfoglalták helyeiket, minden különösebb felvezetés nélkül elkezdődött egy vetítés. A Szent László Gimnázium kommunikáció szakos növendékei igazi btravúrt vittek véghez. Profi módon, több alkalommal parádés megoldásokkal mutatták be a négy nap zanzáját. Láthattuk a csángó táncokat - előadást és tánctanítást - a gimnázium dísztermében, felvillantak a Dunán tett hajókázás képei, a szállodai reggeli pillanatok, no, és természetesen, a versenynapok összefoglalói. E katgóriában a gyorsaság most aranyat ért, hiszen az aznap délutáni döbtőket is láthatták a résztvevők.

nk-3close 057Nem véletlenül emelte ki Sárkány Péter igazgató a teljesítményüket. A díjátdó és hivatalos eredményhirdetés előtt Radványi Gábor alpolgármester (képünkön jobbra) szólt a diákokhoz. - Volt szerencsém a rendezvényt megnyitni, s nagy megtiszteltetés, hogy én lehetek az, aki a zárszót is mondja. Köszönöm Sárkány Péter igazgató úrnak a lehetőséget, s a kézfogással nemcsak neki, hanem a gimnázium tantestületének, minden munkatársának szeretném kifejezni elismerésemet a magam és polgármester úr nevében is ezért a rendkívüli munkáért.  Reméljük, hogy a kerület a jövőben is hozzá tud majd járulni az ilyen magas színvonalú sportrendezvények megszervezéséhez! A sporttalálkozó immár 41. éve zajlik, miközben változtak a politikai rendszerek, a divat, az oktatás. A diákok hangulata azonban örök, s nagyon jó volt felnőttként újraélni a magam fiatalságát azzal, hogy a négy nap eseményei, a sok öröm a diákok arcán egyértelműen tükröződtek. Ahogy ez a záró estet nyitó filmben látható volt. Örülök annak, hogy a vendégeink úgy mennek haza, hogy felejthetetlen élményekben volt részük, s remélem, hogy Budapestre, 2011-re sokáig emlékezni fognak.

A díjak átadása közben látványos táncprodukciókat láthattak a fiatalok. A 41. Nemzetközi Sporttalálkozó a késő esti órákban ért véget. 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik