AD-blacklist1

2022
aug.
24

Újra Virtusvetélkedő Kőbányán

Írta: Oszvald György

virtus6 leadIgazi siker, mondhatni virtus volt a tavalyi Virtusvetélkedő. A játkos, de kihívást jelentő 28. Kárpát-medence magyarlakta településeinek XXVIII. virtusvetélkedője sporteseményt, ez évben augusztus 27-én, szombaton 10 órai kezdéssel rendezi meg az MTTOSZ, karöltve a Kőbányai Sportszövetséggel.

 

 

 

   A Honvédelmi Sportszövetség, melynek alapítója a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ), célul tűzte ki a fiatalok honvédelmi ismereteinek bővítését, valamint a sportot szerető lakosság különböző honvédelmi és küzdő sportokkal való megismertetését és megszerettetését. A célok megvalósításában a rendezők partnere a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT), a Magyar Autóklub, valamint Kőbánya Önkormányzata. A verseny helyszínét a Kocsis Sándor Sportközpont vezetése biztosítja.

 

   A várhatóan 11 csapat részvételével zajló esemény igen színes programot tartalmaz. A megnyitó protokoll 10:45-kor kezdődik, köszöntőt mondanak: D. Kovács Róbert Antal Kőbányai Önkormányzat polgármestere és Potos Ilona, a Kőbányai Sportszövetség elnöke, a rendezvényt megnyitja: prof. dr. Borbély Attila, az MTTOSZ elnöke, dr. Hatala József nyugalmazott tábornok, az NBT elnöke.

 

virtus2

   A 2021.évi Virtusvetélkedő megnyitója

 

   A beszédek után Potos Ilona vezetésével egy rövid bemelegítéssel indul a férfi-nő összeállítású csapatok vetélkedése.

 

   A programban szerepel lézer pisztoly és légpuska lövészet bukóalakra, álló alakot szimbolizáló táblára kés, „csillag penge” és szekerce hajítása, kézigránát dobás, sebesült szállítás.

 

virtus0

  Ízelítő a tavalyi vetélkedő kunsztjaiból

 

   Érdekesnek bizonyul majd a honvédelmi ismeretek kvíz mobil app alkalmazással. Lehet, hogy ez a szellemi vetélkedés nem annyira látványos, mint például az autóklub ügyességi versenye, vagy az erőt igénylő feladatok: saroglya és petrencerúd megtartása, farönk forgatás, zsákcipelés – ezek váltóversenyek –, vagy a darts és a street curling.

 

virtus5

  A virtusvetélkedő királya: petrencerúd tartása

 

   Vélhetően szenzációs lesz egy szuper erős mikrobusz időre történő végig húzása a kijelölt pályán. Tavaly egy mintegy másfél tonnás Tesla elektromos autót kellett elhúzni a 25 méter hosszú pályán.

 

 

   A rendezők szívesen látják az érdeklődőket, a szurkolókat, a versenyző csapatok barátait, fiatalokat és időseket egyaránt.

 

   A rendezvény fővédnökei: dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

   A rendezvény védnökei: dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Magyar Autóklub elnöke, D. Kovács Róbert Antal, a Kőbányai Önkormányzat polgármestere, prof. dr. Borbély Attila, az MTTOSZ elnöke, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke.

 

Fotó/videó: 10kerkult.hu/archív