AD-blacklist1

2011
szep.
26

Csoportelsőként tovább az Ek-ban

 

vizilabdaA Groupama-Honvéd csoportja első helyét megszerezve jutott tovább a második körbe a férfi vízilabdacsapatok Eurokupájában. A Kőér utcai együttes a grúz fővárosban rendezett első selejtezőkörös sorozat vasárnapi befejező napján a legfőbb rivális horvát Medvescak legyőzésével végeztek hatcsapatos csoportjuk élén.


Az ob I-ben legutóbb negyedik gárda hátrányos helyzetből kezdte a mérkőzést, mivel három kezdőjátékosát is elvesztette: gyaníthatóan vírusos betegségtől Hárai Balázs, Gór-Nagy Miklós és Salamon Ferenc ugyanis az éjszaka folyamán rosszul lett, s nem szállhatott vízbe. Az elején el is húzott a horvát bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje, a zárónegyedre azonban beérte, az utolsó nyolc percben pedig két góllal „lekörözte” a Medvescakot a Honvéd, amelyben a kapus Gergely István, a mezőnyben pedig különösen a háromszor is eredményes Szivós Márton remekelt.
Eredmények:
Honvéd-Szentpétervár 20:2
Ligamus Tbiliszi-Honvéd 5:22
Honvéd-Olympic Nice 11:9
Honvéd-De Zijil Leiden 19:2
Honvéd-Medvescsak 9:7

 

A folytatásban a Groupama-Honvéd a Kőér utcában fogadhatja október 7. és 9. között az orosz Sturm 2002 együttesét és a német Würzburgot. A trióból az első kettő jut tovább a legjobb 16 közé.


(MTI) (fotó: flickr.com)