AD-blacklist1

2020
már.
29

Fut a cég - két kőbányai nagyvállalat uralta a dobogót

Írta: szerk-OGY

futaceg 2019 leadA verseny szervezője, a Budapest Sportiroda (BSI) ünnepélyes keretek közt díjazta a 2019. évi Fut a cég versenysorozat résztvevőit. A zártkörű díjátadásra február 21-én, az abszolút győztes Robert Bosch Kft. budapesti központjában került sor.

 

 

 

  „A BSI összegzése alapján a kiemelt versenyeken 740 cég indított versenyzőket 2019-ben, a céges résztvevők száma meghaladta a 11 000 főt. A 740 cégből 200 legalább 2 versenyünkön állt rajthoz, 110 vállalat 3, vagy több eseményünkre nevezett versenyzőket. A versenykiírás szerint a sorozat végi értékeléskor a legalább 4 eseményen pontot szerző cégeket vesszük figyelembe, ezek száma 2019-ben 63 volt. Fantasztikus számok ezek, amelyek mögött még fantasztikusabb teljesítmények és ami a legfontosabb, töretlen lelkesedés áll.” – írja a BSI a versenyről szóló tudósításában.

 

   A díjazottakat elsőként a házigazda Somogyi András, a Bosch csoport és Adria régió HR igazgatója köszöntötte. Kiemelte, hogy a sportolás hozzájárul a mentális és fizikális egészségünk fenntartásához. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Robert Bosch Kft. már második alkalommal lett a legsportosabb magyar cég. Hiszünk abban, hogy munkatársaink kreativitásának és lelkesedésének, így a vállalat sikereinek, innovációinak egyik alapja a rendszeres testmozgás” – hangsúlyozta a díjátadón Somogyi András.

   Az aktívan sportoló Rákossy Balázs államtitkár megerősítette, hogy a céges sportkultúra fontos és példamutató. A versenyeken való csoportos részvétel pedig alapvetően a közös pillanatokról szól és másodsorban a teljesítményről.

   Végül Kocsis Árpád versenyigazgató (BSI) csatlakozott a gondolatsorhoz, aki szerint a Fut a cég versenysorozat a legaktívabbakról szól, és arról, hogy zakó és kiskosztüm nélkül is jól érezhetjük magunkat vállalati közösségben. A következő évben pedig minél több rajthoz álló céges indulót szeretne üdvözölni, hiszen „a maraton is az első lépéssel kezdődik.” – zárta köszöntőjét Kocsis Árpád.

  

futaceg 2019 hirdet2a   A 2019-ben győztes Bosch csapatának kitartó sportközössége már másodszor nyert a Fut a cég versenysorozaton (képünk);

   2019-ben munkatársaikkal megfutották a Budapest-Buenos Aires távolságot, azaz összesen több mint 11 ezer kilométert a különböző versenyeken. A Robert Bosch Kft. színeiben 320-an vettek részt maraton, félmaraton, valamint váltófutásokon. A Balaton-átúszáson, illetve a Velencei-tavi úszóversenyen 77-en, a Tisza-tavat megkerülő kerékpáros versenyen pedig 30-an indultak a vállalat munkavállalói közül.

 

A legtöbb pontot szerzett cégek, egyben az abszolút sorrend is:

   1. Robert Bosch Kft., 2. Richter Gedeon Nyrt., 3. Emberi Erőforrások Minisztériuma; 4. Nemzeti Adó- és Vámhivatal; 5. Mátrai Erőmű Zrt.; 6. Knorr-Bremse Kft.

 

   A részletes lista ITT (xls) olvasható,

 

   Sajnos, a díjátadó eredményhirdetés nem volt sajtónyilvános, így interjút nem tudtunk kérni a győztestől; tudóstásunkban a Bosch Kft. sajtóközleményére és a BSI híranyagára támaszkodtunk. A Richter esetében pedig a korábbi években dr. Pap Viktória, a Richter Gedeon Nyrt. képviselőjével készült beszélgetéseinkből szemezgettünk.

   

futaceg rg 2nd

  A 2. helyezést elért Richter Gedeon Nyrt. képviselői a kupával és az oklevéllel

 

   A céges futás egyik célja, hogy segítse a munkahelyi közösségek létrejöttét, a meglévők fejlődését. A BSI kezdeményezte Fut a cég sorozatba a Richter gyógyszergyár 2014-ben szervezte meg először a Fut a Richter programot. Pap Viktória nem tagadja, hogy személyes indíttatás is köti ehhez az eseménysorhoz, hiszen ő maga ekkor tájt kezdett futni, s az első versenyén megirigyelte az egyenpólókban rajthoz álló dolgozókat. „Azt gondoltam, biztosan nem egyedül vagyok ebben az óriási gyárban, aki fut, s az intraneten közzé tettem egy felhívást, amiben egy nyár közepi maraton-váltóra hívtam a futókat. Döbbenetes volt a reakció: közel 50 kolléga jelezte, hogy örül a kezdeményezésnek, s jön a versenyre.” – idézte a kezdeteket Viki.

   Hozzá tesszük, hogy amíg 2014-ben 50 fő richteres futott, 2018-ban már 200-220 főt mozgósítottak. Érdemes felsorolni a Richter eddigi eredményeit, már ami a korabeli híradások és a korábbi interjúk alapján összegyűjthető volt.

 

   kiemeles3c

   2014-ben 3. hely, kb. 50 fő futott;

   2015-ben 3. hely – a 6 kiírt fordulóból 5 versenyen 509 pont, 50-60 fő/verseny;

   2016-ban 7. hely − 6 versenyen 309 pont                              

   2017-ben 1. hely;

   2018-ban 2. hely;

   2019-ben 2. hely.

 

   Az is elmondható, fejtegette, hogy a versenyek melletti sok-sok kisebb létszámú „családi” futás – például a Margit szigeten – összekovácsolja a cég különféle munkahelyein dolgozókat. Mi másként találkozhatna egymással a kutató, az irodai adminisztrációt végző, vagy a termelésben fizikai munkásként dolgozó?

 

 

   A futás hasznáról Viki úgy vélekedett, hogy a futás kis idő után átalakul egy sajátos életvitellé, ami nyilván megalapozza az egészséges életmódhoz való viszonyt is.

   Kíváncsian várjuk a 2020. évi verseny eredményhirdetését.

 

fotók forrása: Bosch