AD-blacklist1

2019
máj.
21

Megdőlhet a 20 ezres látogatottsági rekord a hétvégén

Írta: Oszvald György

NSV24th sajttaj 050 leadSajtótájékoztatón mutatták be a szervezők a hétvégi Nagy Sportágválasztó legérdekesebb eseményeit kedden délelőtt. A monstre rendezvényt Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban rendezik május 24-25-én. A sportágak mellett ezúttal a hangszerek közül is lehet majd választani.

  

 

A sajtótájékoztató egzotikus helyszínét, a Kőbánya alatt húzódó pincerendszer sportközpont területén található egyik bejáratát egy rövid sétával lehetett elérni.

NSV24th sajttaj 203 slide

   A függőleges falak tövében állították fel a nyilatkozók asztalát, a kis katlan szolgálati épületeinek tetején a Fangler’s zenekar muzsikája és a Szabó Csaba vezette Leung Ting Wing Tsun Kung-fu Iskola sportolóinak harcművészeti bemutatója teljesítette ki a tájékoztatást. A rendezvény iránti jelentős érdeklődést mutató újságírók, fotósok és televíziós riporterek a pincebejáratok előtt foglaltak helyet.

 

   NSV24th sajttaj 076Dr. Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója (képünk) kiemelte, ezúttal 109 sportággal ismerkedhetnek meg azok, akik kilátogatnak az eseményre.

 

   „A péntek délelőtt az iskolásoké, ám délután már a családokat is várjuk.” – mondta, majd megfogalmazta a rendezvény alapcéljait: a sportos életmódra nevelést, az olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, a példaképek elhivatottságának követését.

   Kitért arra is, hogy a kínálat bővítése érdekében az idén újra megrendezik a Nagy Hangszerválasztót is. A kínálatot és a programjukat a VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskola igazgatóhelyettese, Szél Mária ismertette. Kiss Gergely elárulta, hogy annak idején ő is ,,rockzenével motiválta magát a fontosabb olimpiai és vb-meccsek előtt.” Meglepetés volt, ha már hangszerekről és zenéről esett szó, hogy az igazgatóhelyettes asszony megénekeltette a satótájékoztató résztvevőit - a közismert Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdal ,,csendült fel".

 

   NSV24th sajttaj 088A szót Radványi Gábor, Kőbánya sportért felelős alpolgármestere (képünk) vette át. Elmondta, az óvodásoktól a szépkorúakig sok-sok sportrendezvényt szerveznek, s arra hívta fel a figyelmet, hogy „Kőbánya a fővároson belül is a sport fővárosa, s ha a kerületben a sport területén valamihez hozzányúlunk, akkor az arannyá változik.” Ezzel a Kőbányán élő és sportoló ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajnára, az Év kőbányai sportolója címet is elnyert úszóra utalt.

 

    Természetes, hogy Késely Ajna is megszólalt: azt ajánlotta a gyerekeknek, hogy „mindenképpen olyan sportágat válasszanak, amit nagyon szeretnek és izgalommal várják az edzéseket.” Véleménye szerint azért is jó sportolni, mert a közösségben jó társakra, barátokra tudnak találni. Elárulta azt is, tőle sem idegen a zene az edzések, a felkészülés idején.

 

   A sajtótájékoztatón részt vett Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága főigazgató-helyettese is, és arra kérte a sajtó munkatársait, vigyék hírül, hogy a sportágválasztó ideje alatt véradásra van lehetőség. „Ez kiváló alkalom a lefogyott vérkészletek pótlására, hiszen itt ideálisan egészséges fiatalok tudnak adott esetben életmentő vért biztosítani.”

   NSV24th sajttaj 012

  balról: Szél Mária, Radványi Gábor, dr. Kiss Gergely, Késely Ajna, Nagy Gábor

 

   Dr. Kiss Gergely elmondta azt is, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel - az elmúlt évekhez hasonlóan – a két nap alatt körülbelül 20 ezer résztvevőre számítanak, illetve reméli, hogy megdől ez a részvételi szám.
   

  A rendezvényre érkezők profi sportági bemutatókat láthatnak, illetve nyílt edzéseken vehetnek részt, ahol hivatásos sportolók és trénerek segítenek az első lépéseknél. A Nagy Hangszerválasztón a muzsikálni vágyók zenészek és zenetanárok segítségével rengeteg ismert és kevésbé ismert hangszert próbálhatnak ki.  

NSV24th sajttaj 138

  A sajtótájékoztató végén rövid interjúban mutatták be a látványos közelharcot vívó harcművész sportolókat. Az egyesület az első perctől fogva résztvevője a Nagy Sportágválasztó eseményeinek.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY 

a sajtótájékoztató hangulatát a cikkhez csatolt szerény galériában láthatják

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas