AD-blacklist1

2019
már.
06

Három emeletnyi röpködés

Írta: Oszvald György

Arkad DownMall 569leadA kerékpáros extrém sportágak egyik legőrültebb ágát, a downmall néven ismert, bevásárló központok belső terére kitalált versenyt rendezték meg az Árkád üzletközpontban március 2-án.

 

 

 

A budapesti versenynek immár negyedik alkalommal adott otthont az Árkád bevásárlóközpont. A nemzetközi versenysorozat különlegessége, hogy Európa legjobb plázabringásai változó környezetben, a bevásárlóközpontok mozgólépcsőit, a függőfolyosók határolta belő légtereket használják pályának, természetesen speciális ugratók segítségével.

 

   Arkad DownMall 159Ez történt március 2-án is, és sem a látványra, sem a hangulatra nem lehetett panasza senkinek, aki látta a versenyt.

 

   Az áruház legfelső emeletéről indult például a gyorsasági verseny, ahol egy rövid – erre az esetre leállított – mozgólépcsős szakasz után azonnal farönkökkel nehezített forduló következett, hogy egy újabb, de már hosszabb mozgólépcsős etap után egy, a második szinten emelt rampáról ugrattak le egy lejtőre, majd az első szintre érve, egy dupla ugratóról akár 3-4 méter magasból landoljanak. A pálya végében vastag gumifal fogta fel az óriási lendülettel érkező bringásokat.

 

   Arkad DownMall 348A szakágat az MTB és a BMX versenyzők képviselték, s örömünkre a nemzetközi mezőnyben magyar résztvevőkkel is találkozhattunk.

 

   Az első két futam – gyorsasági és freestyle – után egy látványos show szórakoztatta az emeleteken összezsúfolódott érdeklődőket. A mintegy 20 versenyző a vonat néven ismert parádét mutatta be: 2-3 másodperces eltéréssel a második szintről indulva, óriási bravúrokat vittek véghez az első szinten felállított ugratók felett. A produkció lényege és gyönyörűsége a gyors egymásutániság volt. Előfordult, hogy ketten is tartózkodtak egy időben a légtérben. Szaltók, kormányforgatások, s egyéb kunsztok követték egymást a lélegzetelállító freestyle bemutatón!

   A versenynek magyar dobogósa is volt P. Nagy Tamás személyében.

 

Végeredmény:

 

1. Miki Nevrkla (cseh), 2. Ondrej Stepanek (cseh), 3. Palotai Gábor (magyar).

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas