AD-blacklist1

2018
dec.
09

Szuperprodukcióval nyitott a koripálya

Írta: Oszvald György

ADVENT Open 545leadKorcsolyapálya megnyitással, betlehemi jászol állítással és az ünnepi díszvilágítás felkapcsolásával vette kezdetét az adventi időszak programokban gazdag eseménysora december 2-án, advent első vasárnapján.

 

 

 

Igazságtalan lenne, ha nem szólnánk az első adventi vasárnapot megelőző szombati eseményekről. A Csősztoronynál már kora reggeltől zajlott a részleges disznóölés, egy kolbásztöltő versennyel megspékelve. A délelőtt folyamán gyerekprogramok is zajlottak, de a szenzáció mindenképpen a Röfi vágta névre keresztelt futás volt. Aki erre a sportra vágyott, Makai Viktória ultrafutó, hétszeres magyar bajnokkal vághatott neki a távnak a délelőtt folyamán.

 

   Vasárnap délután látványos műkorcsolya bemutatóval – a Táncoló hercegnők című koreográfiát láthatták az érdeklődők – indult a késő délutánig tartó program. A műsort Bényi Ildikó televíziós műsorvezető konferálta.

 

   ADVENT Open 055A jégpálya üresen várta, hogy az acélpengék majd felkarcolják fényes-sima felületét, közben D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgtármestere (képünk) lépett a mikrofonhoz.

 

   Elmondta, ez a nyolcadik évad, amikor korcsolyapályával kedveskednek a gyerekeknek.

   Felidézte, hogy a korcsolyapálya ötlete Révész Máriusztól származik, s az első pályát a Halom utcában építették meg, amely először nyitott volt és a palánkokat is pozdorja lapokból rakták össze.

 

    A 2011. évi megnyitón szerkesztőségünk egy rövid videót is készített, az idén csak képriportban számolunk be az ünnepélyes aktusról. 

 

 

   A kedvező fogadtatás után rájöttek, hogy egy nagyvárosnyi lakosnak egy jégpálya kevés, így döntés született arról, hogy egy másikat is létesítsenek. Ez az Újhegyi uszoda kertjében működött, jelenleg a Fekete István Általános Iskola közelében, kicsit „közelebb a lakótelephez, a gyerekekhez” építették meg a másik pályát.

 

   ADVENT Open 710– A korábban a polgármesteri hivatal épülete előtti parkolóban üzemelő koripályát később áttelepítettük a jelenlegi helyére, a volt bölcsőde udvarába. Bízom abban, hogy a közeljövőben, ha a tér átalakítása, átrendezése megtörténik, akkor az egyik legszebb jégpályát fogjuk Budapesten állítani a templom környezetében – vázolta fel az elképzeléseket D. Kovács Róbert.

 

   A műsorban a Bea Ice Dance Team Egyesület sportolói (4 évestől a felnőtt korosztályig) léptek a jégre Világos Beáta vezetőedző koreográfiájával.

 

   A záró produkciót Gréczi Imola ötszörös magyar bajnok műkorcsolyázó (képünk) mutatta be.

 

Cikkünkhöz Képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas