AD-blacklist1

2018
okt.
28

Két kilométer séta: teljesítve

Írta: Oszvald György

KAtonane walk 95 leadA kitűzött célt, két kilométer sétálást, október 4-én teljesítette a Kőbányai Nyugdíjasok Klubja néhány tagja. Az eseményen, Katona Lászlóné klubvezető jóvoltából, szerkesztőségünk is részt vett.

 

 

 

A kellemes, napsütéses őszi délutánon a vártnál kevesebben jelentek meg a klubtagok. Közel húszan iratkoztak fel a kiírásban felsorolt lehetőségek közül kiválasztott 2 km-es távolság teljesítésére.

 

KAtonane walk 13

  Találkozás a Csősztorony előtt

 

   Ám, csak négyen jöttek el a megbeszélt találkozóhelyre, a Csősztoronyhoz, az Óhegy park szélén. A létszámra nagy valószínűséggel magyarázat lehet, hogy az előző napon egy közel kétszáz fő nyugdíjast megmozgató, nagyszabású sportrendezvényt tartottak Kőbányán. Katonáné feltételezte, hogy akik ezen elindultak a klubtagok közül, bizonyára elfáradtak másnapra,

 

KAtonane walk 52

 

KAtonane walk 76

 

   Így vagy úgy, de a „nem adom fel” jeligét választva „felvették” a sétabakancsokat és nekivágtak a két körnek az Óhegy parki futókörön. Azt pedig szükségesnek tartjuk megemlíteni, hogy a lelkes hölgyek valamivel többet is teljesítettek, mint 2 km, mert a futókör 1,4 km hosszú.

   

KAtonane walk 105

 

KAtonane walk 5

 

   A futókör, s egyben az Óhegy park egyik nevezetessége a Csősztorony műemlék épülete, amely előtt a csoportkép is készült, egy másik az eredeti állapotú ivókút vele szemben, és a park szélén lévő Lengyel templomot sem hagyhatjuk ki a sorból.

 

tamogatas

Fotó: 10kerkult.hu/OGY


 A Magyar Szabadidősport Szövetség azzal a céllal írta ki pályázatát a nyugdíjas szervezeteknek, hogy gyalogló alkalmak szervezésével népszerűsítsék magát a gyaloglást. A benevező szervezetek mindegyike a választott távon (2-6 km volt a javasolt), az egész országban október 4-én 10.00 órakor vágott neki a távnak. A kezdeményezés a Nyugdíjasok és idősek Életet az éveknek Országos Szövetsége nevéhez fűződik.