AD-blacklist1

2018
okt.
02

Gazdára találtak a diákolimpiai serlegek

Írta: Oszvald György

Diakolimpia dijatado 055leadA Kőbányai Diákolimpia versenyeinek díjátadótáját hagyományosan, szeptember végén rendezik a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskolában. A 2017/2018 évi eredményhirdetést ennek megfelelően szeptember 26-án tartották meg.

 

 

 

A hatalmas, virágdíszes aulát megtöltötték az általános iskolás csapatok képviselői, vezetői és a díjátadóra meghívott vendégek. Radványi Gábor alpolgármester, Hajdu Péter, a Fővárosi Kormányhivatal kabinetfőnöke, Bánkiné Peredi Andrea, a rendezvényt befogadó intézmény szakmai igazgatóhelyettese, Nagy Attila, az önkormányzat sportreferense mellett sportolók is résztvevői voltak az ünnepségnek.

 

   Nagy István, a Kocsis Sándor sportközpont igazgatója a Törekvés SE olimpiai ezüstérmes paralimpikon vívóját, Osváth Richárdot köszöntötte, majd a KSC fiatal úszóinak – Rohácska Réka, Sömenek Onon Katalin, Tabi Zoltán, Telegdy Ádám és Horváth Richárd – kívánt sikereket.

 

  Diakolimpia dijatado 108A bemutatások után Nagy István a Kocsis Sándor Sportközpont rendezvényeinek és sorteseményeinek lebonyolításában nyújtott kiemelkedő munkájukért a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakképző Iskola vezetésének és testnevelő tanárainak egy emlékplakettet adott át, melyet a jelen lévő igazgatóhelyettes asszony vett át. Bánkiné Peredi Andrea néhány gondolattal köszönte  meg az elismerést (képünk).

 

   Radványi Gábor sportos megnyitója után a serlegeket, virágokat átadó vendégek a színpadra léptek, ám mielőtt elkezdhették volna az átadást, Nagy István kiemelkedő sportelismerésekről adott hírt.

 

   Diakolimpia dijatado 152Köszöntötte Bánóczy Kristóf és Jakab Máté, a Szervátiusz Jenő Általános Iskola diákjait, akik az Emmi pályázatán a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2017” elismerést nyerték el.

   Elismerését fejezte ki A Janikovszky Éva Általános Iskola alsós I. – II. korcsoportos fiú sakkcsapatának, mely a tavalyi tanévben immár harmadszor jutott be az Országos Diákolimpia legjobbjai közé, s a 28 résztvevő csapatból holtversenyben a 9-11. jelyen végzett.

   Ugyancsak az Országos Diákolimpián ért el érmes sikert Csed Kevin, aki az atlétikában remekelt. A 60 m fiú síkfutásban a 2. helyen végzett.

   A bejelentés hatalmas taps köszöntötte.

 

A Kőbányai Diákolimpia 2017/2018 eredményei

 

Általános iskolák.

 

Az atlétika győztese a Szent László DSE, tornában az Újhegy-Sibrik DSE lett az első, míg a labdajátékokban újfent a Szent László DSE lett az első helyezett.

 

Alapsportágak összetett versenye

   1. Szent László DSE, 2. Montensi DSE/Szervátiusz Jenő Általános Iskola, 3. Újhegy-Sibrik DSE, 4. Kada DSE, 5. Túri DSE, 6. Harmat DSE, 7. Főnix DSE, 8. Kertvárosi Általános Iskola, 9. Start DSE, 10. Bem DSE.

 

Legnagyobb arányú versenyeztetés

   1. Kertvárosi Általános Iskola, 2. Bem DSE, 3. Kada DSE

 

A legtöbb verseny megrendezéséért a Szent László DSE vehette át a győztesnek járó serleget.

 

Diakolimpia dijatado 486

  Az eredményhirdetés végén a vendégeknek is megköszönték a közreműködést egy-egy csokor virággal

 

Középiskolák

 

Labdajátékok összetett versenye

   1. Szent László Gimnázium DSE, 2. Zrínyi Miklós Gimnázium DSE, 3. Giogio Perlasca Szki.

 

Legtöbb sportágban való részvétel

   1. Szent László Gimnázium DSE, 2. Bornemissza Péter Gimnázium, 3. Giogio Perlasca Szki.

 

Diakolimpia dijatado 542

  A többszörös győztes Szent László DSE 

 

cikkünkhöz képgaléria tartozik - ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

tamogatas