AD-blacklist1

2018
szep.
11

Nagy Sportágválasztó a hétvégén

Írta: szerk-OGY

NSV A 176leadSzeptemberben a tanévkezdéssel szinte minden családban felmerül a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? A válaszadáshoz, a sportágválasztáshoz adhat hathatós segítséget a szeptember 14-15-én, a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a) megrendezett Nagy Sportágválasztó.

 

A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a megjelenő sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.

 

NSV A 500

  Dr. Pap Sándor, Kőbánya alpolgármestere, korábban aktív kosárlabdázó nyitja meg a májusi rendezvényt

 

  A hétvégi eseményen több mint 100 sportág mutatkozik be, így mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő mozgásformát.

 

 

   NSV A 921A Nagy Sportágválasztó célja egyrészt segítséget nyújtani azok számára, akik mozogni vágynak, de még nem találták meg az „igazit”, vagyis az adottságaikhoz és igényeikhez illő sportágat, amely valóban rendszeres mozgásra ösztönözné őket. A másik cél a kevésbé ismert sportágak népszerűsítése – különösen, hogy ezek között olyanok is szép számmal akadnak, amelyekben világszinten nagyszerű eredményekkel büszkélkedhetnek a magyarok.

   NSV B 079Az esemény egyes helyszínein profik bemutatóit és nyílt edzéseket láthat majd a közönség, illetve a vállalkozó kedvűek belekóstolhatnak egy-egy számukra szimpatikus sportágba, edzők segítségével. Emellett lehetőség nyílik arra is, hogy a látogatók személyesen találkozzanak, és együtt sportoljanak ismert olimpikonokkal – így pedig némi extra motivációra is szert tehetnek.

 

   A Nagy Sportágválasztó társadalmi felelősségvállalása részeként a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével véradást szervez az eseményen, amire a lakossági véradókat, illetve a cégek által delegált véradókat is várják.

 

Céges véradás

Céges véradás időpontja: 2018. szeptember 14. (péntek) 11.00–15.00

Helyszín: Merkapt Sportközpont – Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a

 

Lakossági véradás

Lakossági véradás időpontja: 2018. szeptember 15. (szombat) 11.00–17.00

Helyszín: Merkapt Sportközpont – Budapest, X. kerület – Maglódi út 12/a

 

NSV A 1322

 

   A Budapesti Nagy Sportágválasztóra szeptember 14-15-én kerül sor, a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a), 9:00 és 17:00 óra között.
   A rendezvény első, pénteki napjának délelőttjére a pedagógusok kíséretében érkező óvodai és iskolai csoportokat várják a szervezők, 14:00 órától azonban már mindenki számára nyitott a sportágválasztó, szombaton pedig teljes egészében a nagyközönségé és a családoké.

   A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet, ahol minden információ megtalálható az eseményről.

   

NSV B 136

 

   A szervezők az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig minden érdeklődőt szeretettel várnak. Hiszen a sportot sosem lehet elég korán kezdeni – és sosem késő újrakezdeni, esetleg belevágni egy egészségesebb életmód megvalósításába.

 

Kedvcsinálóként tekintsék meg a tavaszi sportágválasztón készült képeinket – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

tamogatas