AD-blacklist1

2024
feb.
29

Érdemes már most tervezni a 2024-es nyári vakációt?

Írta: szerk

utazas leadMivel lassan már itt a tavasz, ideje lehet meggondolni, hogy milyen nyaralást szeretnél az idén. Akár hazai, akár külföldi utat tervezel, nem érdemes sokat halogatni, mert ahogy a következőkben leírjuk, számos olyan izgalmas esemény lesz, ami miatt sok úti cél szállásai hamar megtelhetnek. Ilyen esemény például a nyári olimpia Párizsban…

 

 

Mivel lassan már itt a tavasz, ideje lehet meggondolni, hogy milyen nyaralást szeretnél az idén. Akár hazai, akár külföldi utat tervezel, nem érdemes sokat halogatni, mert ahogy a következőkben leírjuk, számos olyan izgalmas esemény lesz, ami miatt sok úti cél szállásai hamar megtelhetnek. Ilyen esemény például a nyári olimpia Párizsban, amelynek eseményeit és oddsait már tűkön ülve várják az online fogadás szerelmesei, és sokan vannak, akik el is jutnak a helyszínre, hogy ott szurkoljanak kedvenceikre. Szóval, ha a címben szereplő kérdésre akarunk válaszolni, akkor igen, itt az ideje megtervezni az idei nyaralást!

 

A jelentősebb 2024-es nyári események

 

   Akár a nagyvilágba szeretnél utazni, akár itthon fedeznél fel valami újat, rengeteg olyan esemény lesz, amelyek egyrészt jó nyaralási célokat jelentenének, másrészt pont, hogy akadályokat jelenthetnek szállásfoglalásban, közlekedésben. Emiatt fontos, hogy a nagyon közeli jövőben eldöntsd, hogy milyen utat tervezel. A következő kiemelt események miatt érdemes időben lépni:

 

   33. Nyári Olimpia Párizsban: július 26. és augusztus 11. között.

   Euro 2024: az EB júniusban és júliusban lesz, ezúttal Németországban

   Forma 1 nagydíjak: nyáron Kanada, Spanyolország, Ausztria, Nagy-Britannia, Magyarország, Belgium és Hollandia rendez Forma 1-es nagydíjakat

 

   Ezek miatt fontos, hogy előre gondolkodj, mert ahogy látod, két népszerű úti cél (Németország és Franciaország) élete teljesen felbolydul a nyár folyamán, így, ha sokat halogatsz, lehetetlen lesz szállást találni. Érdemes megnézni a korai foglalási lehetőségeket, és kihasználni az év eleji promóciókat és előfoglalási kedvezményeket is.

 

Hazai úti célok és szállások 

 

   Az biztos, hogy sokan idén sem tudják majd megengedni maguknak, hogy külföldre utazzanak, bár megint csak sokaknak már Horvátország olcsóbb úti cél, mint a Balaton. Ha itthon tervezel nyaralni, akkor mindenképpen már most kezdd el kutatni a lehetőségeket, különösen a szálláshelyeket, mert amint elindul a főszezon, nem fogsz találni megfelelő helyet, sőt, már most is elég magas a foglaltság. Magyarországon végtelen izgalom rejtőzik, és mindenki saját vérmérsékletéhez igazíthatja, hogy milyen pihenést tervez. 

  

utazas 600

 

   Nagyon népszerű úticéloknak számítanak többek között a gyógyfürdőink és termálfürdőink, de a Balatonon is sokan mártóznak meg, igaz, az ottani vendéglátós árak már igazán „európai színvonalat” képviselnek. Borvidékeink nem csak finom borvacsorákat, de remek és szép útvonalakat is kínálnak, amelyeken aktív pihenéssel lehet töltődni. A természetes látnivalók mellett pedig az épített értékeinket is érdemes felfedezni, újra felfedezni, hiszen váraink, templomaink és egyéb épületeink mind értékesek.

 

   A célpontok, az időpontok és a szállás mellett azért nagyon fontos, hogy anyagiakkal is számoljunk. Egy wellness hétvége például már nem jön ki kétszázezer forint alatt két felnőttnek sem, úgy, hogy a főétkezés még nincs is benne. Várhatóan mire a szezon megkezdődik, az árak még feljebb fognak menni, és emiatt fontos, hogy minél hamarabb foglalj és kezdj el spórolni.

 

Néhány záró gondolat

 

   Sajnos ma a pihenés is pénzbe kerül, különösen, ha ki szeretnénk mozdulni, vágyunk valami igazi nyaralás-szerűségre. Ahhoz, hogy az egyszerűbb nyaralás is álomszerű legyen, úgy kell alakítanod addig is a dolgaid, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a pihenéssel töltött időből, és kipróbálhass több dolgot is. Javasoljuk, hogy tényleg már ma kezdj el gondolkodni az idei nyaraláson, hogy mielőbb lefoglalhasd a kiszemelt szállást. Az előfoglalási ajánlatokkal, promóciókkal mindig találhatsz valami kedvezőt, csak az apró betűkre kell nagyon odafigyelni.