AD-blacklist1

2020
feb.
15

Végső nyugalomra helyezték Halgas Tibort

Írta: Oszvald György

Halgas Tibi ravatal 006leadHalgas Tibor fiatalon és tragikus körülmények között elhunyt volt NB I-es labdarúgót Pilisen, az Evangélikus temetőben helyezték örök nyugalomra február 13-án. Másnap Budapesten, a Kálvin téri Református templomban emlékező gyászszertartást is tartottak.

 

 

Halgas Tibor (1981-2020) gyakran látogatott el kedvenc helyére, a Kálvin téri Református templomba, hogy lelkét megnyugtassa, gondolatait rendezze – mondta az emlékező gyászszertartáson az istentiszteletet celebráló lelkipásztor.

 

   Halgas Tibi ravatal 014A gyász, a fájdalom enyhítésére János Evangéliumának 11. fejezetéből (Lázár feltámasztása) idézett néhány gondolatot. „Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, háborgott lelkében, és megrendült. Megkérdezte: Hova helyeztétek Lázárt? Azt felelték: Uram, jöjj és lásd meg! Jézus könnyekre fakadt. A zsidók ezt mondták: Íme, mennyire szerette!” 

 

   Halgas Tibi ravatal 028A bibliai Lázár történetével, annak magyarázatával és Tibor tragikus halálának párhuzamba állításával mutatta be Tibor emberi nagyságát, szeretetét, választott sportága iránti alázatát, azzal a különbséggel, hogy az evilági elhunyt fizikai valóságában nem, de szellemében tovább él minden hozzátartozója, az őt ismerő emberek lelkében.

    Majd arról prédikált, hogy Tibor szeretetét ki mindenki élvezhette, s tapasztalhatta meg, mely szeretet olyan őszinte volt, mint Jézus könnyei Lázár koporsója felett. „Szeretetének melegét mindig érezni fogjuk és magunkban hordozzuk” – mondta, mielőtt elsorolta, kik búcsúznak tőle.

 

Emlékét megőrizzük.

 

fotó: 10kerktult.hu/OGY 


Halgas Tibor az elmúlt néhány évben sokat fáradozott azon, hogy Pilisnek legyen egy olyan létesítménye, ahol mindenki szép környezetben sportolhat és szurkolhat a helyi csapatoknak. Ez a vágya beteljesülni látszik, így létrehozunk egy emlékalapot, amely azt a célt szolgálja, hogy a megvalósulás után méltó emléket állíthasson neki – tette közzé a gyászoló család, s azt javasolta az együttérzésüket kifejezőket, hogy lehetőségük van koszorú helyett egy szál virággal búcsúzni Tibortól, és a koszorúra szánt összeget erre a célra adományozhatják.

   Ha a kegyelet kifejezésére bárki ezt a megoldást választotta, vagy választja a jövőben, az ehhez szükséges technikai adatok:

   Számlaszám: 65100314-16230684 (Takarékbank), kedvezményezett: Pilisi Labdarúgó Klub.